AcasăNewsConcedieri la Hidroelectrica. Toti directorii au fost revocati din functie. Peste 150...

Concedieri la Hidroelectrica. Toti directorii au fost revocati din functie. Peste 150 de angajati dati afara

(foto: ifz)

Toti directorii din Hidroelectrica au fost revocati din functie, 154 de anagajati ai companiei au primit preavize de concediere.

(foto: ifz)

Reprezentantul administratorul judiciar al Hidroelectrica, Remus Borza, a anuntat joi ca toti directorii companiei producatoare de energie electrica au fost revocati din functie. Postul de director general urmeaza sa fie scos la concurs dupa ce fostul director general al companiei, Stefan Gheorghe, a preluat functia de director adjunct.

Hidroelectrica este detinuta de Ministerul Economiei si se afla in procedura de insolventa din iunie, anul trecut.

Administratorul judiciar al Hidroelectrica  a semnat miercuri preavize de concediere pentru 154 de salariati ai companiei de stat si a redus alte 161 de posturi dintre cele care erau vacante. „In 16 ianuarie am semnat preavize de concediere pentru 154 de salariati ai Hidroelectrica, iar alte 161 de posturi care erau vacante, deci neocupate, au fost inchise”, a declarat joi, intr-o conferinta de presa, Remus Borza.

Barbatul a adaugat ca pana in luna iunie vor fi disponibilizate alte 500 de persoane, din totalul de 2500 de angajati care lucreaza in cele opt Hidroserv-uri controlate de Hodroelectrica.

Remus Borza a mai specificat ca Euroinsol a dispus diminuarea cu 50% a anumitor sporuri si prime, a diurnei, a valorii tichetelor de masa si a eliminat tichetele de carburant, in urma acestor masuri urmand sa se faca economii anuale de 10 milioane de euro.

El este de parere ca de proastele rezultate ale companiei conducerea este direct raspunzatoare. „De specialisti ce sunt (au fost revocati, n.r.). Este o vorba in popor: pestele de la cap se impute. (…) Cand o companie merge prost conducerea trebuie sa-si asume, nu angajatii si nici poporul roman. Acei directori au fost numiti pe criterii politice, dar tot vor avea posibilitatea sa isi demonstreze competentele la concurs”, a spus Borza.

Remus Borza este optimist, acesta precizand ca Hidroelectrica poate iesi din insolventa la 26 iunie. „Din punct de vedere financiar compania este pregatita sa iasa din insolventa in iunie”, a spus Borza.

author avatar
Alina Costache
365 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger