AcasăNewsCOMUNICAT DE PRESĂ

COMUNICAT DE PRESĂ

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Nr. inregistrare 148/05.11.2018

 

APCONS apreciază dialogul pe care îl poartă cu Autoritatea de Supraveghere Financiară și în special cu președintele ASF, Leonardo Badea, pe o multitudine de teme cu impact la nivelul pieţei asigurărilor, una dintre acestea fiind şi cea a tarifelor de referinţă pentru poliţele auto obligatorii (RCA).

Au fost discuții extrem de constructive în cadrul Grupului de lucru constituit de ASF la care au participat toţi stakeholderii din piaţă care au interes în zona RCA. Scopul final a fost cel de a găsi soluții pentru a putea răspunde cerințelor europene, date de directivele în domeniu, cât și dezideratului asumat, atât de noi, cât și de ASF pentru protejarea intereselor consumatorilor.

Intenția noastră este de a crește calitatea serviciilor oferite clienților și de a contribui la dezvoltarea unei piețe stabile, bazată pe încredere și profesionalism, lucru care poate fi pus în aplicare printr-o colaborare onestă cu ASF.

APCONS înţelege eforturile care au fost depuse cu predilecţie de domnul Leonardo Badea la nivelul conferirii unei acoperiri adecvate consumatorilor de asigurări, mai ales în contextul asumării acestui obiectiv prin însuşi statutul instituţiei pe care o conduce.

Ultimele evoluții ale tarifelor RCA, inclusiv recenta publicare a tarifelor de referinţă calculate de  Ernst & Young Assurance Services SRL – în funcţie de categoriile de vehicule, de tipul asiguratului, de vârsta asiguraților în cazul persoanelor fizice, precum și de caracteristicile tehnice ale vehiculelor, ne arată că suntem pe drumul cel bun şi este vitală păstrarea tarifului de referinţă ca modalitate de control a tarifelor RCA în piaţă .

De asemenea şi abordarea eficientă a problematicii ridicate de  procedura de infringement declanşată împotriva României probează calitatea actului de conducere executat de preşedintele ASF.

Salutăm totodată decizia preşedintelui autorităţii competente, care susţine legea RCA în forma actuală, mai ales în contextul în care aceasta şi-a dovedit eficienţa la nivelul protejării consumatorilor, obiectiv pe care şi l-au asumat deopotrivă, atât ASF, cât şi APCONS.

 

Preşedinte,

Ing. Vasile CAZAN

author avatar
National
159 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger