AcasăNewsComisia Juridica, aviz favorabil pentru arestarea deputatului Ion Ochi

Comisia Juridica, aviz favorabil pentru arestarea deputatului Ion Ochi

Deputatii din Comisia Juridica au avizat favorabil, luni, solicitarea procurorilor de la Directia Nationala Anticoruptie pentru retinerea si arestarea deputatului Ion Ochi.

Ion Ochi este acuzat de oamenii legii de luare de mita si de abuz in serviciu, infractiuni comise in perioada in care acesta era vicepresedinte al Consiliului Judetean Brasov.

Concret, Ion Ochi este acuzat ca a atribuit un contract de 2,5 milioane de lei, in urma cu patru ani, pentru asfaltarea unui drum din Brasov. Procurorii sustin ca lucrarile au fost efectuate necorespunzator, iar drumul a ajuns sa arate mai rau ca inainte, desi reprezentantii Consiliului Judetean Brasov, in frunte cu Ion Ochi, au confirmat finalizarea lucrarii.

Prezent in fata deputatilor de la Comisia Juridica, pentru a-si apara punctul de vedere, Ion Ochi sustine ca este nevinovat si ca procurorii DNA vor arestarea sa „doar pentru ca fac parte dintr-un partid aflat la Guvernare”.

Cu toate acestea, Ion Ochi nu i-a impresionat pe membrii Comisiei Juridice, care au votat in favoarea retinerii si arestarii deputatului. Au fost 13 voturi pentru incuviintarea arestarii deputatului Ion Ochi si doar cinci voturi impotriva.

Votul final se va da in plen, iar procurorii DNA sustin ca Ion Ochi ar trebui arestat pentru ca „este un pericol public. Si-a construit in mediul politic si de afaceri imaginea de persoana de neatins, aflata deasupra legii”.

author avatar
Cristi Ionita
79 afisari
Zenville

Ultimele știri

Umblă magazinele cu puiul vopsit? Cum putem verifica, la vitrină, dacă produsul a fost crescut natural

Aproape că s-a declanşat un scandal naţional după ce Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu, a avertizat într-un mesaj transmis miercuri...

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...
proger