AcasăNewsComisia Juridica a Camerei Deputatilor a decis: PE nu poate decide ridicarea...

Comisia Juridica a Camerei Deputatilor a decis: PE nu poate decide ridicarea imunitatii lui Dan Nica!

Aflat printre cei noua fosti ministri implicati in dosarul Microsoft, Dan Nica se apara bazandu-se in continuare pe imunitatea de europarlamentar.

Deocamdata nici Directia Nationala Anticoruptie si nici Robert Cazanciuc, ministrul Justitiei, nu au reusit sa ajunga la Dan Nica, cererile acestora fiind blocate.

Robert Cazanciuc a solicitat inca din noiembrie anul trecut ridicarea imunitatii lui Dan Nica, iar Pavel Svoboda, presedintele Comisiei pentru afaceri juridice din Parlamentul European, a cerut detalii in legatura cu situatia acestuia.

Svoboda a fost pus rapid cu botul pe labe, membrii Comisiei Juridice din Camera Deputatilor instiintandu-l pe acesta ca doar „Camera Deputatilor, Senatul si presedintele Romaniei au dreptul sa ceara urmarirea penala a membrilor Guvernului pentru faptele savarsite in exercitiul functiei lor”.

Niculae Mircovici, secretarul Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor, a venit cu precizari: „Comisia Juridica ne spune ca Parlamentul European nu are niciun fel de competenta in ceea ce priveste ridicarea imunitatii domnului Nica si ca pe cale de consecinta orice solicitare impotriva unui parlamentar european roman facuta in baza articolului 109, alineatul 2, din Constitutia Romaniei trebuie respinsa ca fiind gresit interpretata, deoarece institutia nu are atributii in a emite o astfel de cerere impotriva unui membru sau fost membru al Guvernului Romaniei”.

author avatar
Cristi Ionita
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger