Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Comisia Europeana, referiri la scrisoarea lui Timmermans. “Principala ingrijorare se refera la…”

Comisia Europeana, referiri la scrisoarea lui Timmermans. “Principala ingrijorare se refera la…”

Autor:

Admitand ca prim-vicepresedintele CE a adresat, inca de vineri, o scrisoare primilor patru oameni in stat, respectiv presedintelui Iohannis, celor doi lideri ai Parlamentului, Tariceanu si Dragnea, precum si premierului Dancila, purtatorul de cuvant al Comisiei Europene a facut si cateva referiri la continutul noului mesaj venit de la Timmermans.

 

timmermans 1 720x405 Comisia Europeana, referiri la scrisoarea lui Timmermans. Principala ingrijorare se refera la...Margaritis Schinas a declarat in prima faza ca “principala ingrijorare se refera la evolutiile care interfereaza cu independenta sistemului judecatoresc si combatarea eficienta a coruptiei, inclusiv protectia intereselor financiare ale Uniunii Europene si in special amendamentele recent adoptate la codurile penale ce risca sa creeze o situatie de impunitate de facto pentru infractiuni. Posibila legislatie care permite apelurile extraordinare ar agrava suplimentar situatia statului de drept”.

Ulterior, purtatorul de cuvant al Comisiei Europene a avertizat, citat de antena3.ro, ca “daca nu sunt adoptate rapid imbunatatirile necesare sau daca sunt luate alte masuri negative, precum promulgarea ultimelor amendamente la codurile penale, Comisia va activa fara intarziere cadrul pentru protejarea statului de drept si va suspenda Mecanismul de Cooperare si Verificare. De asemenea, Comisia isi rezerva atributiile de gardian al Tratatelor si nu va ezita sa lanseze rapid procedura de infringement daca este necesar”, mentionand, insa, ca “obiectivul Comisiei ramane de a ajuta autoritatile romane sa gaseasca solutii privind problemele statului de drept” si ca se lasa loc pentru un “dialog constructiv si activ cu autoritatile romane”.


Leave a Reply

Your email address will not be published.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!