AcasăNewsComisia Europeana face ordine in farmacii si spitale

Comisia Europeana face ordine in farmacii si spitale

Potrivit noilor  norme privind elementele de siguranta pentru medicamentele eliberate pe baza de reteta care sunt vandute in Uniunea Europeana,  farmaciile, inclusiv farmaciile online, si spitalele vor trebui sa verifice autenticitatea medicamentelor inainte de a le elibera pacientilor.

Trebuie sa dispuna de un sistem care sa detecteze medicamentele false

„De acum inainte, industria va trebui sa aplice un cod de bare 2-D si un dispozitiv de protectie impotriva modificarilor ilicite pe cutia medicamentelor eliberate pe baza de reteta. Farmaciile, inclusiv farmaciile online, si spitalele vor trebui sa verifice autenticitatea medicamentelor inainte de a le elibera pacientilor”, au anuntat reprezentantii Comisiei Europene. Acesta este ultimul pas in transpunerea Directivei privind medicamentele falsificate, adoptata in 2011, care vizeaza garantarea sigurantei si a calitatii medicamentelor vandute in UE. Cu toate ca va trebui sa depunem mai multe eforturi, dupa lansarea sistemului, pentru a ne asigura ca noul sistem functioneaza corespunzator in intreaga UE, sunt optimist ca oferim cetatenilor inca o masura de siguranta pentru a-i proteja de pericolele asociate cu medicamentele neautorizate, ineficiente sau periculoase”, a declarat comisarul pentru sanatate si siguranta alimentara, Vytenis Andriukaitis. Medicamentele produse inainte de sambata 9 februarie 2019 fara elemente de siguranta pot sa ramana pe piata pana la data lor de expirare.

author avatar
Andrei Coman
265 afisari

1 COMENTARIU

  1. Tampitele la monitor spuneau:”Romanii vor mai putea lua pastile cu bucata” parca e telefonu fara fir.Cum dracu sa iei 30 de pastile de alzaimer can pastila e cateva milioane sau daca medicu da 4 antibiotic de ce sa iei 20 sau cutia are 25 si inca 5 luna tre sa iei 50 sau eu iau 12 aspirine lunar de ce sa iau 40? Alta spunea „A fost un accident teribil o mama si 2 copii si-au pierdut viata” apoi a inceput sa zambeasca… Alta „In Australia a ars paduri” apoi a ras ca vai de capu lor, alta „un detinut a sarit in podeaua unei puscarii sa evadeze si a aterizat in sala de mese a gardienilor.”si a inceput sa zambeasca ca mai bine sarea afara pe geam-ce e tu proastelor de ras?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger