Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Comisia de Urbanism a PMB a avizat favorabil PUZ-ul in cazul Spitalului “Sf. Vasile cel Mare”

Comisia de Urbanism a PMB a avizat favorabil PUZ-ul in cazul Spitalului “Sf. Vasile cel Mare”

Autor:

 

 

S-a mai facut un pas in vederea construirii spitalului de urgenta ce va purta numele Sfantului Vasile cel Mare.

MAcheta Spital IA Vasile cel Mare 350x261 Comisia de Urbanism a PMB a avizat favorabil PUZ ul in cazul Spitalului Sf. Vasile cel MareMembrii Comisiei de Urbanism si Amenajarea Teritoriului din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti au avizat favorabil, in unanimitate, Planul Urbanistic Zonal (PUZ), necesar construirii celui mai modern spital din Capitala, transmit oficialii Primariei sectorului 1.

Iata ce se mai precizeaza in comunicatul remis redactiei:

 

Potrivit acestui Plan Urbanistic, se va resistematiza complet intreaga zona prin reglementarea traficului prin drumuri noi, cu doua benzi pe sens, intersectii si sensuri giratorii noi.

In plus, va fi amenajata o statie de metrou la intrarea in spital si un parc in zona verde din vecinatatea unitatii medicale.

”Le multumesc colegilor din Consiliul General pentru ca au dat curs rugamintii pe care le-am adresat-o public acum doua zile, in conferinta de presa organizata impreuna cu d-na Sorina Pintea, ministrul Sanatatii, sa accelereze procedurile de adoptare a Planului Urbanistic Zonal. Prin Planul Urbanistic Zonal, va fi regandita din punct de vedere urbanistic si al infrastructurii intreaga zona din vecinatatea Spitalului Sfantul Vasile cel Mare. Prin crearea unei statii de metrou la intrarea in spital si a unui drum cu doua benzi pe sens vom facilita accesul in unitatea medicala. PUZ-ul va crea premisele modernizarii si dezvoltarii intregii zone din apropierea spitalului si transformarii sale intr-un pol de crestere urbana”, afirma Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Toti membrii Comisiei de Urbanism din cadrul Primariei Capitalei au apreciat faptul ca Planul Urbanistic Zonal se integreaza in Planul Urbanistic General (PUG), preluand toate investitiile pe care municipalitatea le va face in zona.

Urmatorii pasi pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal sunt obtinerea celorlalte avize si votul final in plenul Consiliului General al Municipiului Bucuresti.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!