AcasăNewsComisia de la Venetia apara ”sorosistii”

Comisia de la Venetia apara ”sorosistii”

Legea care pune ar pune cep finantarii protestelor, criticata de occidentali

Comisia de la Venetia nu este de acord cu legea care schimba conditiile de functionare a ONG-urilor declarate de utilitate publica – proiect initiat de Liviu Plesoianu si Serban Nicolae.

Legea care pune ar pune cep finantarii protestelor criticata de occidentali

Adoptata tacit de Senat, legea este menita sa tina ONG-urile departe de activitatea politica. Cei doi initiatori vor ca ONG-urile sa-si prezinte de doua ori pe ani cheltuielile si veniturile (inclusiv sursele) si sa obtina statutul de ”organizatie de utilitate publica” doar daca demonstreaza ca nu au desfasurat vreo activitatepolitica in ultimii doi ani. In plus, acest statut trebuie reevaluat o data la cinci ani – cand ONG-urile vor fi revalidate sau nu, in functie de respectarea tuturor criteriilor. Mai direct spus, noile reglementari nu ar mai permite ONG-urilor sa traiasca pe spezele unui George Soros si nici sa se mai implice in proteste publice. Modificarile aduse de Plesoianu si Serban nu sunt insa pe placul Comisiei de la Venetia. Prezenti in februarie la Bucuresti, reprezentantii Comisiei au recomandat includerea democratiei, drepturilor omului, statului de drept si luptei impotriva coruptiei pe lista domeniilor de interes public (fapt care ar da din nou liber la proteste – n.r.) si introducerea unei ”mentiuni specifice despre protectia legala in instanta” pentru ONG-urile carora le-a fost respins statutul de utilitate publica. In plus, Comisia considera ca ONG-urile nu trebuie sa depuna rapoarte financiare atat de des si nici sa indice toate sursele de finantare, este suficient sa dezvaluie doar identitatea principalilor sponsori.

author avatar
Simona Badulescu
470 afisari

1 COMENTARIU

  1. PENTRU A COMBATE O PARTE DIN CAUZELE “cancerului care macina societatea romaneasca” TREBUIE SA GASIM RASPUNSURI LA CATEVA INTREBARI DE NUATURA CIVIC-SPIRITUALA, INSA ESENTIALE PENTRU VIITORUL NEAMULUI ROMANESC si anume:
    1. – Cind vom fi in stare ca cetateni romani, intr-un nr. foarte insemnat (citeva
    milioane), sa protestam simultan, public, citeva ore, avind ca motiv incalcarea unui drept sau a drepturilor elementare ale oricarui semen(roman) de catre autoritatile statului roman sau altele straine, facind astfel dovada sau proba existentei unei coeziuni sociale de neam ?
    2. – Cind, oricare persoana publica, edil sau politician (independent) roman ales ori purtator de autoritate statala va putea sa manifeste aceeasi atitudine, grija (atentie) atat pentru omul bogat cat si fata de cel sarac, tot atat fata de cel performant cat si fata de cel neputiincios facind dovada sau proba existentei unei moralitati in viata civica ?
    3. – Cind vom fi capabili (ca romani) sa intelegem ca indiferent de postura sau functia in care suntem trebuie sa manifestam omenie in rationalitate unul fata de celalalt pentru ca fiecare dintre noi sa primim la rindul nostru tot atatea ajutoare (sau fascicole de energii pozitive) cati romani suntem pe planeta Pamint, facind astfel dovada sau proba existentei unei intelepciuni desavirsite?
    Aceste intrebari au raspunsuri asemanatoare si se vor indeplini atunci cind si in Romania se vor realiza cele trei nazuinte fundamentale ale existentei umane, sa devenim un popor lipsit de lacomie, credincios unor idealuri sau teluri nobile si cu inteligenta colectiva de nivel superior pentru a descoperi, intelege si aplica mecanismul pe baza caruia turmele de animale isi “desemneaza” conducatorii din rindul celor mai viguroase si „talentate” exemplare pentru a fi ferite de primejdii.
    In Romania FIRESCUL – ANORMAL va deveni NORMAL, atunci cand cele patru institutii fundamentale ale unei societati civilizate JUSTITIA, BISERICA, SCOALA si PRESA vor functiona respectand SI adevarul nascut din moralitate.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger