AcasăNewsComisarul Cretu, la sedinta de Guvern. Felicitari pe tema absorbtiei fondurilor europene

Comisarul Cretu, la sedinta de Guvern. Felicitari pe tema absorbtiei fondurilor europene

„Oaspete de seama” la intrunirea saptamanala a Guvernului a fost, dupa cum le-a prezentat-o ministrilor sai premierul Tudose, comisarul european Corina Cretu.

„Nu uit de unde am plecat, sunt comisar european nominalizat de Romania. (…) Prezenta mea aici este de a arata ca Uniunea Europeana face tot ce poate pentru a ajuta statele membre”, le-a transmis Corina Cretu ministrilor Cabinetului Tudose.

Comisarul european pe Politici Regionale a fost prezent doar pret de cateva minute, in debutul sedintei de joi a Executivului, rastimp in care a ales sa felicite Guvernul, pe tema absorbtiei de fonduri europene si sa dea mana cu sefii de ministere prezenti la intrunire. „Deja nu mai putem vorbi de zero absorbtie fonduri europene, in ultimele doua saptamani am platit Guvernului si autoritatilor 95 milioane euro, in special pentru IMM (…) din acest punct de vedere chiar cred ca trebuie sa va felicit”, a remarcat, totodata, comisarul european.

Cretu a mentionat si faptul ca s-a reusit o absorbtie de fonduri europene, in exercitiul financiar 2007-2013, de 91%. „Romania este tara cu cea mai mare crestere din UE, fapt confirmat de Eurostat (…) s-au creat 51.000 de locuri de munca in ultimii ani, datorita fondurilor europene (…) cred ca trebuie sa vorbim mai mult despre beneficiile pe care fondurile europene le aduc in viata de zi cu zi a cetatenilor tarii, nu facem absorbite de dragul absorbitiei”, a mai punctat reprezentanta CE.

109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger