AcasăNewsComert funest cu exemplarele Charlie Hebdo: intre 1.500 si 100.000 de euro

Comert funest cu exemplarele Charlie Hebdo: intre 1.500 si 100.000 de euro

La cateva zile dupa atentatul de la redactia revistei satirice din Paris, numere emblematice ale hebdomadarului au fost scoase la vanzare pe Internet, la preturi fabuloase. Un veritabil comert ”Je suis Charlie” infloreste pe platformele online: tricouri, stilouri, insigne sau port-chei inscriptionate cu mesajul de sustinere preluat de intreaga lume…

Nu a trebuit sa treaca multa vreme ca tragedia de la redactia Charlie Hebdo sa fie exploatata pentru bani. Un veritabil comert ”Je suis Charlie” , mesajul de sustinere raspandit in intreaga lume, infloreste pe platformele de vanzare online. Unele numere ale publicatiei deja sunt scoase la vanzare la preturi astronomice. Spre exemplu, numarul 1.117 din ziua atentatului (7 ianuarie) se vinde cu peste 1.500 de euro. Prima pagina prezinta o caricatura a scriitorului Michel Houellebecq, autorul cartii „Soumissions”,  un roman polemic care imagineaza Franta guvernata de un partid musulman, in 2022. Numarul special 1.011, ”in buna stare”, intitulat ”Charia Hebdo”, in urma caruia Stéphane Charbonnier, redactorul-sef ucis in atentat, a primit amenintari cu moartea din partea islamistilor, este pretaluit la 100.000 euro.  Presa britanica sustine ca autorii masacrului de la  Charlie Hebdo, fratii Cherif si Said Kouachi, au folosit o camera GoPro pentru a filma atacul.

10.000 de militari francezi asigura securitatea ”punctelor sensibile”

Ministrul francez al Apararii, Jean-Yves Le Drian, a anuntat ieri ca zece mii de militari au fost mobilizati in tara pentru a asigura securitatea ”punctelor sensibile”, decizie luata de presedintele Francois Hollande in timpul unei reuniuni pentru securitate interna ce a avut lor ieri, la Palatul Elysée. Intrebat despre natura acestor zone considerate sensibile, Le Drian nu a dezvaluit amanunte.

Masuri antitero in parteneriat cu operatorii Internet

11 ministri de interne europeni au participat duminica, la Paris, la o reuniune internationala pentru intarirea lupta impotriva terorismului, vizand in special amplificarea controalelor la frontierele exterioare ale UE. Ministrii au considerat ”indispensabil” si parteneriatul cu operatorii de Internet, pentru a identifica si retrage rapid ”continuturile care incita la ura si teroare”. Imbunatatirea sistemelor de ascultare, izolarea detinutilor islamisti radicali, mentinerea planului Vigipirate la nivel de alerta maxima sunt cateva din propunerile enumerate de premierul Manuel Valls pentru imbunatatirea masurilor antiteroriste existente. Premierul a exclus punerea in practica a ”procedurilor exceptionale” de genul celor luate de americani (”Patriot Act”) dupa atentatele din 11 septembrie. Valls a mai anuntat crearea unei comisii parlamentare de ancheta in legatura cu atentatele din Paris, in timp ce ministrii de externe auropeni dar si ministrul Justitiei american, Eric Holden, au convenit participarea, in 18 februarie, la un summit antiextremism la Washington. Valls a mai informat ca fortele de securitate continuau, ieri,  ”urmarirea” a cel putin unui complice al autorilor atentatelor din capitala franceza. „Consideram ca exista in mod efectiv, probabil, eventuali complici”, a adaugat el pentru posturile RMC si BFMTV. Si secretarul de stat american John Kerry a anuntat ca va sosi, vineri, la Paris pentru discutii cu ”cel mai vechi aliat al SUA”

Hayat Boumeddiene se afla in Siria

Sotia lui Amedy Coulibaly, teroristul ucis vineri, la Paris, cautata in toata lumea, se afla in Siria din 8 ianuarie, a declarat ieri Mevlüt Cavusoglu, ministrul turc de externe. Boumeddiene nu se afla in Franta in momentul atentatelor. ”Ea a intrat in Turcia pe 2 ianuarie venind din Madrid. Exista imagini de pe aeroport”, a spus acesta. „Ea a ramas dupa aceea impreuna cu alta persoana intr-un hotel din Kadiköy (un district de pe malul asiatic al Istanbulului). Ulterior a trecut in Siria, pe 8 ianuarie, arata datele ei telefonice”, a spus Cavusoglu. Hayat este cautata pentru o eventuala complicitate in luarea de ostatici (patru morti) de la Vincennes si in atacul de la Montrouge (un mort), crime de care este responsabil Coulibaly.

Germania: miscarea anti-islam Pediga profita de pe urma atentatelor

„Patrioţii europeni” au din ce în ce mai mulţi adepţi dar şi contestatari

Miscarea Pegida (Patrioti europeni impotriva islamizarii Occidentului) spera sa-si intareasca randurile pentru demonstratia de ieri de la Dresda, eveniment pe care-l organizeaza la fiecare inceput de saptamana incepand cu 20 octombrie 2014. Prima defilare a strans 500 de persoane, 10.000 au fost in decembrie iar saptamana trecuta Pegida a strans peste 18.000 de oameni. La manifestatia de ieri din capital Saxoniei, organizatorii au cerut omagierea ”victimelor terorismului din Paris, invitand participantii sa poarte o banderola neagra in semn de doliu. ”Islamistii au demonstrat in Franta ca sunt incompatibili cu democratia”, a reactionat Pegida pe Internet, la cateva ore dupa atentatul de la redactia Charlie Hebdo.

Benjamin Netanyahu ii multumeste musulmanului Lassana Bathily

Premierul israelian i-a adresat multumiri lui Lassana Bathily, angajatul musulman al supermarketului cosher din Paris pentru ca a salvat viata mai multor clienti, ajutandu-i sa se ascunda de Amedy Coulibaly. Patru evrei au fost ucisi in magazin. Intr-un discurs la Marea Sinagoga din Paris, Netanyahu a salutat si ”pozitia ferma” si ”determinarea” lui Francois Hollande si a lui Manuel Valls contra ”noului antisemitism si terorism”. „Inamicul nostru comun este islamul radical, extremist, nu islamul normal. Acesta este adevarul”, a spus el.

Lassana Bathily

Totodata, Netanyahu a adaugat: ”Toti evreii si toate evreicele care ar dori sa imigreze in Israel vor fi primiti cu bratele deschise, cu toata caldura”.

author avatar
Tudor Borcea
160 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger