Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Comert cu otravirea lui Skripal

Comert cu otravirea lui Skripal

Autor:

Dupa aproape doua luni de la dosarul Serghei Skripal, autoritatile ruse au primit numeroase cereri de inregistrare a marcii Noviciok, denumirea substantei cu care a fost otravit fostul agent dublu rus in Marea Britanie.

 

noviciok Comert cu otravirea lui Skripal

Otrava, sufletul comertului: sticle de ulei de floarea soarelui cu sigla KGB si purtand denumirea agentului neurotoxic Noviciok

Rospatent, biroul rus de gestionare a proprietatii industriale, a informat ca a primit cereri ca Noviciok sa devina marca inregistrata pentru o serie de produse care sa poarte acest nume.Cererile se refereau in special la produse ca bauturile alcoolice sau produse farmaceutice. Tendinta a luat amploare dupa ce pe retelele sociale au fost publicate fotografii cu sticle de ulei de floarea soarelui care arborau logo-ul KGB si care ulterior au fost rebotezate Noviciok. Apoi, luna trecuta, primarul orasului Chikhany (unde, in perioada sovietica, armata a facut primele teste ale substantei Noviciok) a cerut administratiei sa ”faca demersuri pentru achizitia drepturilor necesare pentru ca denumirea Noviciok sa poata fi utilizata pentru o marca de produse de curatenie”. In 4 martie, fostul agent GRU Serghei Skripal si fiica sa, Iulia, au fost spitalizati dupa ce au fost expusi unui agent neurotoxic, in apropiere de un centru comercial din Salisbury (sudul Angliei). Marea Britanie a acuzat Rusia de implicare. Cazul a generat o criza diplomatica majora intre Regatul Unit, sustinut de o mare parte a tarilor occidentale, si Moscova, soldata cu un numar record de expulzari reciproce.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!