AcasăNewsCombinatul Oltchim intra in insolventa. Decizie luata in urma discutiilor cu FMI

Combinatul Oltchim intra in insolventa. Decizie luata in urma discutiilor cu FMI

Daniel Chitoiu a precizat ca primariile vor returna creditele de la Trezorerie in cinci ani

Ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, a confirmat, miercuri dupa-amiaza, ca Oltchim va intra in insolventa, decizia urmand sa fie adoptata in sedinta de astazi a Consiliului de Administratie a companiei.

Premierul Victor Ponta a avut miercuri o intrevedere cu oficialii FMI, in care au discutat despre situatia combinatului Oltchim, principala solutie luata in calcul fiind intrarea companiei in insolventa. Ministrul Economiei, Varujan Vosganian,  a prezentat deja Guvernului un memorandum in care a prezentat situatia actuala a societatii comerciale.

La ora 16:00 Consiliul de Administratie al Oltchim s-a intrunit pentru a adopta o decizie in acest sens, urmand ca Guvernul sa se adreseze Tribunalului Valcea cu o cerere de deschidere a procedurii si sa astepte hotararea judecatorului sindic.

Ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, a confirmat informatiile, in cadrul unei conferinte de presa. „Varujan Vosganian a prezentat Guvernului un memorandum in care a prezentat actuala situatie de la societatea comerciala Oltchim si propuneri pentru relansarea activitatii societatiii comerciale. Printre masurile prevazute este intrarea in insolventa, in vederea reorganizarii, pe modelul Hidroelectrica. Din cate ne-a informat domnul ministru, astazi are loc o sedinta o consiliului de Administratie a Oltchim”, a declarat Chitoiu.

author avatar
Alina Costache
147 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger