Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Comasarea alegerilor convine inclusiv adversarilor PDL

Comasarea alegerilor convine inclusiv adversarilor PDL

Autor:

Culmea, desi strategia a fost gandita sa-i favorizeze pe democrati, PDL are succes cu ultima lui gaselnita, comasarea alegerilor la anul.

 

EMIL BOC FANE 58 copy 300x254 Comasarea alegerilor convine inclusiv adversarilor PDL

Emil Boc nu intelege de unde atata noroc, sa-i treaca strategia necriticata

Si asta pentru ca UDMR si PSD s-au aratat si ele interesate sa ia cat mai multe voturi cu cat mai putine costuri. Cum toata vara au pescuit primari, UNPR-istii sunt si ei mai mult ca sigur de acord cu varianta. Partid sarac in primari, doar PNL-ul tace, dar asta nu va impiedica noua lege sa treaca. Nici primarii opozitiei nu sunt ostili ideii. “Sa fie sanatosi. Nu ne mai batem capul atata vreme. Mie imi convine orice”, a raspuns primarul Constantei, Radu Mazare, chestionat pe tema. Comasarea este o idee “foarte buna” si in opinia edilului brasovean, George Scripcaru: “Se face economie la buget, este bine si pentru cetateni, care s-au saturat sa mearga din 3 in 3 luni la alegeri”.

Europarlamentarul PDL Cristian Preda sustine si el varianta, dar atrage atentia asupra aspectelor “tehnice” care trebuie, de asemenea, rezolvate. Respectiv ajungerea la un consens asupra mai multor probleme: pastrarea bicameralismului, dar cu reducerea alesilor, desenarea noilor colegii si eliminarea pragului electoral. Eliminare pe care Preda o considera obligatorie in cazul introducerii uninominalului pur (primul clasat ia totul, din primul tur).
Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!