AcasăNewsColonia europeana Romania

Colonia europeana Romania

Indiferent ce ar declara, Klaus Iohannis si-a pierdut credibilitatea in fata romanilor

Cand un bogatas vrea sa-ti arate care iti este locul nu va ezita sa te umileasca. Nu iti va deschide personal usa, ci vreun lacheu care, cu un aer scarbit, iti va cere sa te descalti. Boierul, doar daca esti important in ochii lui se va ridica sa dea mana cu tine. Iti va spune repede ce are el de zis si nu va fi interesat de opiniile tale. Apoi va suna dupa lacheul care te va impinge vijelios spre iesire.

Indiferent ce ar declara <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagklaus iohannis title=Klaus Iohannis data wpil keyword link=linked>Klaus Iohannis<a> si a pierdut credibilitatea in fata romanilor

Sigur ca nu chiar asa se desfasoara intalnirile europene la care participa Romania. Lucrurile se fac cu diplomatie, dar este genul de eticheta care iti arata ca nu suntem agreati la masa bogatilor si avem toate sansele de a deveni cetateni de rangul II in Europa.

Cartierul sarac al Europei

Semnalul de alarma a fost tras de multa vreme, nu neaparat si nu numai de Victor Ponta. Intr-o tara dezbinata cu buna stiinta, prin varii experimente politice, si cu un Parlament in care s-a urmarit doar conservarea si promovarea interesului personal, nici nu aveam cum sa ne indreptam spre altceva. Poti avea pretentii de la Klaus Iohannis sa desfasoare un joc subtil sau dur, de natura sa impuna pozitia Romaniei in raporturile cu cei numiti „bogatii Europei”? Doar teoretic. Pentru ca, practic, KWI nu are puterea sa bata cu pumnul in masa, daca e nevoie. Nu pentru asta a fost preferat ca aspirant la Cotroceni de cancelariile occidentale, care ii cunosteau lipsa de abilitati politice. Apoi, ce strategie ar trebui sa adopte pentru a-l convinge pe Jean-Claude Juncker, presedintele Comisiei Europene, ca ideea unei Europe cu doua viteze este complet gresita si ca nu trebuie aplicata Romaniei? Din moment ce ii copiaza discursurile, cum mai poate sa-l si contrazica? Din moment ce „nu are absolut nicio propunere de facut in numele societatii romanesti, vorbind exclusiv in numele unei centralitatii europene vag definite” (Deutsche Welle), despre ce initiativa salvatoare se poate discuta in propozitia cu valetul care ne arata usa spre cartierul sarac al Europei?

Grindeanu, pus la punct

De pe site-ul Presedintiei nu afli mare lucru. „Presedintele Romaniei s-a pozitionat ferm impotriva ideilor vehiculate in ultimul timp cu privire la o Europa cu mai multe viteze – o Uniune a cercurilor concentrice”. Bine. Ni s-a luat o piatra de pe inima. Si, cum facem? Ne bazam pe discursurile standard ale lui Iohannis? In tara vorbeste doar despre lupta anticoruptie. Afara, la fel. Atat de intens, incat, chiar daca ar scadea simtitor coruptia, europenii nu-si vor schimba opinia, pentru ca Iohannis le-a umplut capul cu asta si suntem – nu-i asa? – cei mai corupti cetateni ai planetei. Dovada cea mai buna este ca, la intalnirea lui Sorin Grindeanu cu Juncker, prima tema abordata a fost lupta anticoruptie, ca nu cumva s-o lasam mai domol. Boierul ne-a impuns cu degetul in piept si ne-a dat repede pe usa afara. Dominati de saracie, cu o clasa politica ce nu are curajul sa bata cu pumnul in masa si cu un presedinte care lupta impotriva propriului Guvern, de ce s-ar uita prea mult la noi bogatii Europei?

author avatar
Valentin Boeru
2.632 afisari

5 COMENTARII

  1. Cum adica?nu suntem deja cetateni de mana a doua spre a treia,adica secondhand,inca din 1990,deci de 27 de anisori.Acum a sosit scadenta,dupa ce ne-au taiat ajutoarele prin mercenarii ciolosisti,vor sa ne luam adio de la sumele planificate pentru absorbtie.Mare minune sa nu se destrame si actuala UE,sa ramana doar un nucleu puternic iar restul colonii marginase.Deja avem un guvernator impus,guvern ce este chemat sa noteze indicatii pretioase,macar sa ramanem in NATO,dar sa nu ne imbatam cu ozon,vom ramane aliati pana la o alta impartire ca la Yalta,Malta si ce va mai urma,caci neaparat trebuie sa rimeze.

  2. Excelenta punere in tablou. Este de ajuns sa analizezi modul in care ne trateaza bancile si companiile multinationale ca sa intelegi totul.

  3. Vere! noi românii, pupăm funduri străine de 2000 de ani, rând pe rând: gotii, hunii, gepizii, avarii, slavii, bulgarii, uzii-pecenegii-cumanii, tătarii, ungurii, polonezii, turcii, grecii-fanarioti, francezii, germanii, rușii, americanii sau bucurat pe parcursul istoriei de sărutările noastre dosnice, pupatul in dos este inscris in codul nostru genetic lângă lene, delăsare, prostie, lipsă de responsabilitate si organizare, alcoolism,logoree verbală, idolatrie, trădare…singurul nostru atu: avem femei superbe!..

  4. Din pacate nu avem lideri…..PSD are un las in frunte,un duplicitar care nu stie ce sa faca…fuge repede in Israel…..de acolo asteapta lumina….va dati seama ….!!!?….presedintele este …detasat si inutil romanilor…dar util austriecilor si UE
    ….serviciile lupta contra romanilor iar ….alta speranta sta,… numai in vorbe si avertizari……!…toti cu dosare,timorati ,amenintati pe fata de o sefa compromisa ….vorbesc la colturi si rar mai fac ….declaratii care te crucesc….!…justitia se impiedica de propriile legi si tace cand trebuia sa vorbesca ….ajungandu-se ca o ordonanta buna sa apara ca …dusmanul poporului ,ridicol si tragic….!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger