AcasăNewsColectia dinastiei Rockefeller, vanzarea secolului

Colectia dinastiei Rockefeller, vanzarea secolului

1600 de opere de arta, estimate la 600 de milioane de dolari, vor fi scoase la licitatie in New York

Picasso, Monet, Gauguin sau Delacroix, sunt printre cele 1600 de opere de arta estimate la 600 de milioane de dolari din faimoasa colectie a cuplului Peggy si David Rockefeller, care vor fi scoase la licitatie in luna mai la New York, un eveniment anuntat de casa Christie’s drept ”vanzarea secolului”.

1600 de opere de arta estimate la 600 de milioane de dolari vor fi scoase la licitatie in New York

„Este vorba despre cea mai importanta colectie privata scoasa la licitatie. Adunata de-a lungul intregii lor vieti si mostenita de generatiile anterioare, aceasta reflecta pasiunea profunda pentru arta a familiei Rockefeller”, spune François De Ricqles, directorul Christie’s France. Vanzarea capodoperelor acumulate de  mostenitorii dinastiei miliardarilor americani ar putea sa doboare recordul mondial stabilit la Paris, in 2009, cand colectia privata a lui  Yves Saint Laurent si a partenerului sau de viata Pierre Bergé a fost adjudecata cu 484 de milioane de dolari.

Printre obiectele licitate se numara lucrari de Delacroix, Manet sau Hopper, insa lucrarea centrala va fi un tablou de Picasso realizat in 1905, ”Young Girl with a Flower Basket”,  emblematica pentru „perioada albastra” si estimata la 120 de milioane de dolari,  tablou care  nu a parasit domiciliul newyorkez al sotilor Peggy si David Rockefeller de 50 de ani, dar care va fi expus intre 16 si 21 martie, alaturi de alte zece lucrari, in cadrul unui turneu mondial de la Hong Kong la Los Angeles. David Rockefeller a murit, in 2017, la varsta de 101 ani, iar sotia sa, Peggy, a murit in 1996. In 2015, Forbes a estimat averea lui David Rockefeller la 3 miliarde de dolari.

author avatar
Bogdan Borcea
192 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger