AcasăNewsColdea nu se ”leapada” de Kovesi

Coldea nu se ”leapada” de Kovesi

Coldea a dat cu subsemnatul la Parchet

Fostul sef adjunct al SRI, Florian Coldea, a fost audiat, ieri, in dosarul in care Laura Codruta Kovesi este cercetata pentru mai multe infractiuni in dosarul aducerii in tara a lui Nicolae Popa, ”tatal FNI”. Dupa doua ore de audieri, Coldea a spus ca nu poate sa declare nimic rau de fosta sefa a DNA. Cu alte cuvinte, fostul interimar al celui mai important serviciu din Romania nu se fereste in a o apara pe Kovesi.

Coldea a dat cu subsemnatul la Parchet

Conform procurorilor, Coldea nu avea calitatea de a interveni in aducerea in tara a ”tatalui FNI”, aceasta operatiune fiind una care tinea strict de Serviciul de Informatii Externe. Pe de alta parte, Coldea a povestit, ieri, anchetatorilor ca a informat autoritatile dar ca nu s-a intervenit la timp, astfel ca nu poate fi nimeni acuzat. Doar ca aceasta ”sabie cu doua taisuri” i-ar putea veni de hac fostului director, iar dosarul ar putea exploda. Conform unor surse judiciare, Coldea a scris si semnat cateva pagini despre ce s-a intamplat atunci si a facut o serie de dezvaluiri despre cum s-a procedat in aceasta operatiune. „SRI a fost implicat in aceasta operatiune de identificare/localizare si aducere in tara a domnului Nicolae Popa.

Oprea tine la brand ul lui

A fost considerata o operatiune de succes. Reflecta cooperarea buna intre serviciile de informatii si autoritatile de aplicare a legii, cooperare care am constatat in timp ca deranjeaza foarte multe persoane”, a spus Coldea, la finalul audierilor.  Acesta nu a spus insa ca SRI nu avea nicio calitate in operatiunea  celor de la SIE, dar a transmis, voalat, un avertisment.

Gabi Oprea, martor

Liderul UNPR, Gabriel Oprea, a fost si el audiat la Sectia Speciala de Investigare a Magistratilor, in dosarul privind aducerea in tara a lui Nicolae Vlad Popa. Oprea a tinut sa precizeze ca la vremea respectiva el era ministrul Apararii. ”As vrea sa va spun ceva foarte clar: Ministerul Apararii nu a avut niciun rol in aducerea in tara a lui Nicolae Vlad Popa. Cu domnul Coldea am avut o relatie normala. Domnul Coldea a fost printre studentii mei la doctorat. Mi-a fost student la doctorat, dar niciodata nu m-am tras de sireturi cu domnul Coldea. Poate cu domnul Maior, ca il cunosteam de multi ani de la PSD.”, a declarat Gabriel Oprea la plecarea de la Parchet. Procurorii Sectiei Speciale i-au citat pentru lamuriri in cazul plangerii facute de Sebastian Ghita, care o acuza pe fosta sefa a DNA, Laura Codruta Kovesi, ca i-ar fi cerut sa plateasca prin firmele sale avionul pentru aducerea in tara, din Indonezia, a lui Nicolae Popa, condamnat in dosarul FNI.

author avatar
Ramona Feraru
1.134 afisari

1 COMENTARIU

  1. Conform legii si Constituției Romaniei SRI are atribuții de functionare pe teritoriul tarii iar SIE numai in afara țarii.Deci a recunoscut că a incalcat Legea!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger