AcasăNewsCodurile penale, pe urma legilor Justitiei

Codurile penale, pe urma legilor Justitiei

Liberalii condusi de Ludovic Orban, gata sa mearga in Europa si cu Codurile penale

Dupa legile Justitiei, Codurile penale modificate de PSD vor ateriza si ele pe masa Comisiei de la Venetia iar expeditorul va fi PNL.

Liberalii condusi de <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagludovic orban title=Ludovic Orban data wpil keyword link=linked>Ludovic Orban<a> gata sa mearga in Europa si cu Codurile penale

Ludovic Orban a anuntat ca liberalii vor cere Comisiei de la Venetia sa se pronunte asupra modificarilor operate de coalitia PSD-ALDE la Codurile penale. In cazul in care reprezentantii actualei Puteri vor refuza sesizarea Comisiei de la Venetia, Orban a avertizat ca PNL va bate din nou la usa APCE, asa cum a facut si in cazul legilor Justitiei, si asta pentru ca liberalii considera ca obiectivul ”real” urmarit de liderii PSD si ALDE, Liviu Dragnea si Calin Popescu Tariceanu, este ”sa incalece Justitia si sa o supuna la comanda politica” astfel incat sa se poata reveni la ”perioada Stanoiu-Nastase”. In ceea ce-i priveste, liberalii spun ca sunt de acord doar cu modificarea articolelor declarate deja neconstitutionale de CCR si a celor care vizeaza transpunerea in legislatia romaneasca a directivei europene referitoare la respectarea prezumtiei de nevinovatie. Motiv pentru care PNL si acuza includerea in dezbatere a altor articole: ”iese din obiectul de activitate al Comisiei speciale”. Hotarati sa bage bete-n roate modificarii Codurilor penale in conformitate cu viziunea PSD, penelistii au precizat ca se vor adresa si Curtii Constitutionale bastinase. Chiar daca experienta consumata cu legile Justitiei a demonstrat ca actuala Opozitie nu are puterea necesara opunerii cu succes coalitiei PSD-ALDE in Parlament si nici nu gaseste sprijinul visat la CCR, apelarea la Comisia de la Venetia, APCE, CCR va intarzia cu siguranta adoptarea noilor Coduri penale, stricand astfel o data in plus programul si planurile PSD.

author avatar
Simona Badulescu
139 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger