AcasăNewsCoduri galben si portocaliu. ANM anunta ploi insemnate, vant si chiar ninsori

Coduri galben si portocaliu. ANM anunta ploi insemnate, vant si chiar ninsori

Vremea se schimba radical in week-end, iar pe langa vant si precipitatii specifice fie toamnei, fie iernii, meteorologii anunta ca temperaturile vor scadea accentuat in mai multe regiuni ale tarii, inclusiv in sud.

O prima avertizare emisa e un COD GALBEN. Specialistii spun ca in intervalul 7 octombrie, ora 03:00 – 8 octombrie, ora 21:00, in Oltenia, vestul Munteniei, sudul Transilvaniei si centrul Moldovei va ploua si vor fi cantitati de peste 25 l/mp, local fiind asteptat sa se cumuleze 40-50 l/mp. De asemenea, ANM transmite ca in zonele montane pot aparea lapovita si ninsoare, iar vantul va sufle cu peste 70 km/h, indeosebi pe creste.

Zonele ce vor fi afectate de precipitatii (foto:ANM)

O alta avertizare, una COD PORTOCALIU, vizeaza cea mai mare parte a Munteniei, inclusiv Capitala, Dobrogea si sudul Moldovei si intervalul 7 octombrie, ora 09:00 – 8 octombrie, ora 15:00. In perioada amintita, se asteapta sa cada ploi abundente, insemnate cantitativ, „in general intre 40 si 60 l/mp, iar pe arii restranse peste 80…90 l/mp”, in Bucuresti, in judetele Giurgiu, Calarasi, Ialomita, Braila, Buzau, Prahova, Ilfov, Constanta, Tulcea, Galati si Vrancea.

De asemenea, prin intermediul unui alt COD PORTOCALIU, valabil in perioada 7 octombrie, ora 09:00 – 8 octombrie, ora 15:00, se anunta ca in Carpatii Meridionali si de Curbura, „in special la peste 1600 m altitudine, ninsorile vor fi temporar mai consistente, cu depunere de strat de zapada si, mai ales pe creste, va fi viscol”.

Si vestile despre temperaturile din perioada urmatoare sunt la fel de proaste. Specialistii ANM spun ca „vor scadea accentuat si in regiunile sudice, estice si centrale unde, mai ales pe parcursul zilei de sambata, va fi o vreme rece”.

author avatar
Cristina Stefan
191 afisari

1 COMENTARIU

  1. ZĂPADA/ZĂPEZI/Zăpezile 16 Iisus Hristos 16 Ilie Tișbitul 16; Zăpada/Zăpezi 13 TIȘBITUL 13; ZĂPEZILE 8/22 DUMNEZEU 8/22; ZĂ.P.A.D.A. ZĂ-Zugrăveala, PA.A.-Palma, D-Dumnezeu. Zugrăveala de la palma Lui Dumnezeu. Acestea sînt numerele literelor și laturilor numelor divine împreună cu definiția, prin care zăpada e creată pe planeta Pămînt și pe celelalte planete din Cosmosul infinit. Zugrăveala e Creaționismul unic care se înfaptuiește prin Duhul Sfînt între anii 2004-2070 după CASA-ICOANĂ sau CASA RAIULUI în care stau și faptele mele(Lumea văzută și nevăzută, Cosmosul infinit, Pămîntul și Adam cu Eva).

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger