AcasăNewsCodul galben de ninsori si viscol a intrat in vigoare. Prognoza, pe...

Codul galben de ninsori si viscol a intrat in vigoare. Prognoza, pe zone, pentru urmatoarele zile!

Ninsorile si viscolul vor cuprinde, treptat, mai multe regiuni din tara. Codul galben anuntat de meteorologi a intrat in vigoare incepand de joi, de la orele 18.

Vremea incepe sa se inrautateasca din aceasta seara. Intr-o prima faza, in sudul si sud-estul tarii va ploua. Precipitatiile vor fi insemnate cantitativ, local fiind posibil sa depaseasca 25 l/mp. Treptat, ploile se vor transforma in ninsoare, in sudul Banatului, Oltenia si nordul Munteniei. Este posibil ca in unele zone sa se depuna polei. Nu va lipsi vantul puternic. Intensificarile pot depasi chiar si 50-60 de km/h la rafala.

Ninsori sunt anuntate si in jumatatea de sud a Moldovei, dar si la munte, in zona Carpatilor de Curbura si a Muntilor Bucegi. In aceste arii va fi viscol in noaptea de joi spre vineri. Rafalele pot depasi 70 de km/h, anunta ANM.

Codul galben se mentine pe tot parcursul zilei de vineri. In aceste ore sunt anuntate ninsori viscolite in Moldova, centrul si estul Munteniei, Dobrogea si in zona Carpatilor Orientali. La malul marii si in Delta se asteapta sa cada precipitatii mixte si, izolat, sa se formeze polei. Vantul va bate cu putere, in special in sud-estul tarii fiind prognozate rafale de peste 60-70 km/h.

Chiar daca avertizarea Cod galben expira vineri, la orele 20, reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie au anuntat ca vremea nu se imbunatateste nici dupa acest interval. De vineri noapte si pana duminica va mai ninge temporar, iar vantul va avea intensificari, in special in zonele de sud-est.

428 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger