AcasăNewsCodruta Kovesi, sfidarea unei natiuni

Codruta Kovesi, sfidarea unei natiuni

Fosta sefa a DNA pare ca nu s-a saturat de putere

Fosta sefa a DNA este in continuare pe podium. Nimic nu a reusit sa o clinteasca de pe pozitia ei. Singura schimbare in existenta cotidiana tine doar de traseu. Nu mai merge la Directia Nationala Anticoruptie, ci la Parchetul General. Desi se stabilise trimiterea ei la un parchet din provincie, de unde de fapt a si fost adusa, a fost salvata in ultimul moment. Opera, dupa cum se stie, ii apartine lui Augustin Lazar care, in ultima secunda, a recuperat-o la Serviciul de indrumare si control. Apoi, cand si aici i-a expirat delegarea, a fost ajutata de Sectia de procurori din CSM sa ramana pe post inca niste luni. Niciunul dintre procurori nu s-a gandit ca, de fapt, o ajuta sa sfideze o natiune intreaga.

Fosta sefa a DNA pare ca nu s a saturat de putere

Adevarul este ca nimeni din Sectia de procurori nu avea curajul sa pronunte o alta decizie. Cei de acolo sunt legati prin fire ba mai ascunse, ba mai la vedere, de ea si de Augustin Lazar. Sunt oameni care au avut sau inca mai au dosare pe la DNA, cu care pot fi santajati. Doar unii dintre ei, caci altii doar se ghideaza dupa spiritul de turma si nu voteaza de capul lor. Mai concret, niciodata impotriva Codrutei Kovesi, fiind, totodata, si aplaudacii lui Augustin Lazar.

N-a vazut, n-a auzit

Nu cred ca cineva poate spune, concret, cum indruma fosta sefa a DNA activitatea procurorilor. Cu un palmares deloc de invidiat in spate, cu infiintarea „unitatilor de elita” si incurajarea, prin inactiune, a unui sistem judiciar complet strain normelor de drept, prin promovarea la DNA Central a unor procurori care actionau dupa propria lor justitie, nu vad ce si cum ar putea indruma Kovesi. Onea si Negulescu, de la DNA Ploiesti, au fost la un pas de a vedea cum arata lumea, insa de dincolo de gratii. Nu cred ca si-au pierdut definitiv sansa.

Procurorul General Augustin Lazar incearca prin toate mijloacele sa si ascunda rolul jucat in sistem

La DNA Oradea, procurorii nascoceau planuri prin care sa puna judecatorii cu botul pe labe, pentru a pronunta solutiile impuse de ei. Deja se vorbeste de revocarea lor din functie. Probabil ca asa se va si intampla, in cel mai scurt timp. In mod absolut surprinzator, Codruta Kovesi nu a vazut nimic din toate acestea. Acum, ies la iveala si alte „unitati de elita” la Brasov, la Iasi si la Constanta. Nici de astea nu a auzit.

La ce sa te astepti?

Pe de alta parte, ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat, Kovesi si-a depus candidatura la sefia Parchetului European. Cu un doctorat contestat, fiind vorba de 11 autori ale caror idei Coduta Kovesi le-a trecut in patrimoniul gandirii sale si cu o activitate marcata de abuzuri, teoretic nu ar trebui sa aiba vreo sansa. Mai ales daca la CV-ul real i se adauga si sfidari repetate la adresa Parlamentului, incalcarea autoritatii acestuia ca  organ reprezentativ suprem şi unica autoritate legiuitoare a Romaniei. Intre paranteze fie zis, cele 20 de puncte invocate de ministrul Tudorel Toader in acuzarea ei, au fost demontate de Sectia de procurori din CSM. Mai are rost sa ne intrebam cum de s-a reusit performanta asta? Raspunsul cred ca nu trebuie cautat mult. Mie mi se pare ca din start s-a plecat pe ideea unui aviz negativ care sa fie trimis presedintelui Iohannis in ceea ce priveste revocarea ei din functie, iar respingerea acuzatiilor aduse de Tudorel Toader nu era decat motivatia. Si apoi, atat timp cat la CSM ai de-a face cu o constiinta colectiva, eufemistic spus, la ce sa te astepti?

Prostire pe fata

Acum, pe adresa Codrutei Kovesi exista mai multe plangeri penale. Intrebare: cum va indruma ea procurorii care vor cerceta cele sesizate? Alta intrebare: cum ii va coordona ca sa mearga spre adevar si numai spre adevar? A treia intrebare: Lazare, ne-ai crezut idioti cand ai adus-o pe Kovesi pe functia din care urma sa controleze si sa supragheze orice miscare? Ai crezut ca nu ne dam seama? Se vede de la o posta ca interesul a fost sa nu va scape justitia din mana, pentru a fi facuta pres, in continuare, si intinsa la picioarele lui Iohannis. Va leaga prea multe lucruri pe care le stiti unul despre celalalt ca sa pierdeti guguloiul printre degete tocmai acum, cand erati pe cale sa desavarsiti opera de prostire a unei intregi natiuni cu anticoruptia voastra cu tot.

Planul pervers al stapanilor

Intr-un fel, sutele si miile de abuzuri savarsite in numele anticoruptiei ar trebui sa atarne in balanta aprecierii Codrutei Kovesi. Un procuror care a patronat calcarea in picioare a drepturilor omului nu are ce cauta la Parchetul European nici macar in vizita. Ar trebui sa i se interzica accesul. Asa gandim noi, romanii trecuti prin tot felul de experiente facute de altii pe pielea noastra. Dar stapanii din spatele stapanilor Europei s-ar putea sa gandeasca total diferit. Conform unei ipoteze lansate de un jurnalist renumit, nu ar fi exclus ca Laura Codruta Kovesi sa fie, in realitate, la mare cautare. De ce acestia nu ar fi de acord cu ea, atat timp cat a pus la pamant capitalul autohton? Acelasi lucru il poate face si cu afacerile europene care nu se supun regulilor unei lumi despre care abia acum constatam ca nu stim nimic? Pe cine ar interesa ca alte destine vor fi facute una cu pamantul, exact ca in Romania? Pe nimeni. Crede cineva ca „tarile civilizate” – suna ca dracul si ma ia cu sictir tastatura cand scriu sintagma asta – nu ii vor acorda sprijin Codrutei Kovesi? Pai, degeaba si-au pus onoarea pe gard, acordandu-i tot felul de tinichele de atarnat in piept si de diplome de preaslavire? Abia acum vor ranji mai tare si vor spune ca au avut dreptate. Pana atunci, insa, Codruta Kovesi nu se va sfii sa ne arate cine este. Iar dupa, si mai si.

author avatar
Valentin Boeru
3.576 afisari

10 COMENTARII

  1. TOP 10 cei mai de succes mincinoşi din istorie:
    1) Dragnea Nicolae
    2) Dragnea Liviu
    3) Dragnea Liviu Nicolae
    4) Liviu Nicolae Dragnea
    5) Nicolae Liviu Dragnea
    6) Ayatollahul Flausat
    7) Balaurul Mustacioara
    8) Condamnatul de la Camera Despuiatilor
    9) Ciorditorul de la Parlament
    10) Dracnea
    – Da, Lista continua:
    11) Vali Boeru – mercenar pe bani murdari…

  2. Nu prostovane! Sfideaza poporul psd!
    Un popor inscris in acest partid pt privilegii!
    Exact ca pe vremea lui Ceausescu.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Din aliaţi, duşmani? Nicolae Ciucă a anunţat ce s-ar putea întâmpla între el şi Marcel Ciolacu la alegerile prezidenţiale 2024

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, susține că trebuie găsită cea mai bună soluție pentru problemele actuale din România.Asta ar însemna, conform liderului liberal, inclusiv o...

Vânt puternic în mai multe zone din țară. Avertizare de la ANM – HARTA/Cum va fi vremea în București

Vântul va avea intensificări, vineri, în cea mai mare parte a țării. Rafalele vor fi mai puternice la munte, în zona înaltă. Meteorologii au...
proger