AcasăNewsCod rosu. Risc major de inundatii in Caras

Cod rosu. Risc major de inundatii in Caras

Deja afectat de inundatiile produse in urma cu aproape doua saptamani, judetul Caras Severin se afla si marti sub risc.

Cel putin raul Poganis si cativa afluenti ai Barzavei. Ale caror cote specialistii de la Institutul National de Hidrologie le urmaresc cu mare atentie, avand in vedere ca, de aproximativ o ora se afla sub incidenta unei avertizari COD ROSU cu efect imediat, situatie periculoasa ce se va mentine pana in aceasta seara, la orele 20.

In zona aflata sub COD ROSU a plouat deja, in orele ce au trecut, insa cum meteorologii au anuntat un nou val de precipitatii, care ar putea duce la producerea unor „scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu efecte de inundatii locale si cresteri rapide de debite si niveluri cu depasiri importante ale COTELOR DE PERICOL pe raul Poganis – la nivel local pe sector aferent S.H. Valeapai, Vornic si alti afluenti mici ai Barzavei aferenti sectorului aval S.H. Moniom – amonte S.H. Gataia  – judetul Caras Severin”.

Ca urmare, a fost emisa avertizarea. In tot acest interval, locuitorii judetului amintit – situat in vestul tarii – stau cu sufletul la gura, de teama ca apele le pot inunda gospodariile si distruge culturile si agoniseala de-o viata.

sursa foto:facebook.com/ISUSuceava

author avatar
Cristina Stefan
76 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger