AcasăNewsCOD ROSU, risc de inundatii. Lista cu trenuri anulate/drumuri afectate

COD ROSU, risc de inundatii. Lista cu trenuri anulate/drumuri afectate

Ploile cazute in ultimele zeci de ore si inundatiile care au afectat, pe langa gospodariile oamenilor care locuiesc in estul tarii, indeosebi in zona Moldovei, au acoperit si drumuri, dar au ingreunat si circulatia feroviara, nu doar pe cea rutiera.

Mai mult, spre nelinistea locuitorilor din zonele in care apele au rapit doua vieti, generand si pagube materiale greu de estimat, vestile de la meteorologi si de la hidrologi nu sunt deloc bune. Va continua sa ploua, iar mai multe judete se afla inca sub COD ROSU, ceea ce inseama ca e risc mare de inundatii. Mai exact, specialistii de la Institutul National de Hidrologie au anuntat ca incepand de noaptea trecuta si pana azi la ora 18, se instituie COD ROSU „pe raurile din bazinele hidrografice: R. Negru (judetele Harghita si Covasna), afluentii din bazinul superior si mijlociu al Bistritei (judetele Suceava, Harghita si Neamt), Trotus (judetele Harghita, Neamt si Bacau), Putna (judetul Vrancea)”, dar si ca „fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri din judetele: Neamt, Bacau, Vrancea si Covasna”.

Ca urmare, in cazul in care e necesar sa va deplasati in zonele afectate de inundatii, e bine sa tineti cont de anunturile facute din directia CFR Calatori, dar si a precizarilor reprezentantilor Centrului Infotrafic al Politiei Romane, care monitorizeaza situatia la acest nivel.

Astfel, in cazul circulatiei pe calea ferata, aflam ca, urmare a ploilor abundente din ultimele ore, circulatia trenurilor din Moldova este afectata si ca, dupa inchiderea circulatiei intre Adjud si Pufesti, vineri dimineata erau anulate 10 trenuri de calatori, dupa cum urmeaza:

R 5201 Pufesti – Siculeni

IR 1658 Adjud – Bucuresti N

IR 1650 Adjud – Bucuresti N

R 5401 Marasesti – Pascani

R 5102 Adjud – Pufesti

R 5101 Marasesti – Adjud

R 5104 Adjud – Marasesti

R 5301 Marasesti – Adjud

13796 Adjud – Focsani.

Totodata, din directia companiei de transport calatori se mentioneaza: „circulatia trenurilor dintre Pascani – Bacau – Adjud – Marasesti si retur (magistrala 500) se desfasoara pe ruta ocolitoare prin Pascani – Iasi – Vaslui – Tecuci – Marasesti si retur (magistrala 600)”, dar si ca „traficul feroviar intre Ghimes si Lunca de Mijloc (sectia 501) este intrerupt din cauza inundarii terasamentului. Pana la reluarea circulatiei in conditii de siguranta, pasagerii sunt transbordati cu mijloace auto”.

In ceea ce priveste drumurile pe care circulatia este afectata, din datele facute publice din directia Infotrafic, corespunzatoare orei 9, aflam ca in judetul Neamt traficul rutier pe DN12C era ingreunat in zona Bicaz-Chei, si ca se circula alternativ doar pe sensul Bicaz-Chei – Gheorgheni, sub dirijarea politistilor. De asemenea, s-a anuntat ca in judetul Vrancea, circulatia este intrerupta pe DN2, intre localitatile Domnesti-Sat si Adjud, intre kilometrii 224 – 227, din cauza raului Trotus care a iesit din matca, inundand suprafata carosabila, soferii avand la dispozitie urmatoarea ruta ocolitoare: DN24 Tisita – Tecuci – Barlad; DN11A Barlad – Adjud.

sursa foto: Facebook/CFR infrastructura

author avatar
Cristina Stefan
276 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger