AcasăNewsCod rosu pe litoralul romanesc: Valurile mari fac victime!

Cod rosu pe litoralul romanesc: Valurile mari fac victime!

Cod rosu la mare! Valurile inalte si foarte periculoase pentru cei care vor sa faca baie in mare i-au determinat pe salvamari sa arboreze, a doua zi la rand, steagul rosu, care interzice scaldatul!

foto: jurnale.ro

Marea agitata a facut deja o victima – un tanar de 21 de ani din Bacau s-a inecat, sambata, dupa ce a ignorat avertismentele salvamarilor, si a intrat sa faca o baie in marea cu valuri inalte de pana la 2 metri. Alti doi adolescenti au fost salvati din valurile puternice, la Mangalia, fiind la un pas sa isi piarda viata.

Dupa ce ziua trecuta au salvat zeci de turisti care au intrat in valuri, dar nu au mai putut iesi, salvamarii au arborat duminica steagul rosu, potrivit RealitateaTV. Ei fac tot posibilul sa ii faca pe turisti sa inteleaga ca este periculos sa intre in apa, pentru ca risca sa se inece. Valurile extrem de puternice si curentii generati in apa le pot face probleme si inotatorilor cu experienta, avertizeaza acestia.

„Nu au voie in apa mai sus de genunchi. Este cod rosu ai nu au voie in apa. Valurile vin cu tot ceea ce este din larg. Scoici nisip, alge”, a explicat un salvamar.

Din pacate, sambata, un tanar care a ignorat avertismentele echipelor de salvamari a fost scos mort din valuri. Barbatul avea 21 de ani si era originar din Bacau. Alti doi tineri, de 11 si 13 ani, au fost salvati cu greu din marea agitata.

 

1.091 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger