AcasăNewsCOD PORTOCALIU si GALBEN de INUNDATII: Hidrologii au emis, duminica, noi avertizari!

COD PORTOCALIU si GALBEN de INUNDATII: Hidrologii au emis, duminica, noi avertizari!

Locuitorii din Caras Severin si Timis nu pot sta, deocamdata, linistiti. Dupa ce mai multe gospodarii au fost deja afectate de ape, dupa ploile cazute zilele trecute, raurile din zonele respective se afla, in continuare, sub pericol de inundatii, motiv pentru care hidrologii au emis, duminica, doua noi avertizari. Alerta se mentine pana luni, 4 august, la ora 16.

De duminica, la ora 14, incepand, intra in vigoare atentionarile privind riscul depasirii cotelor de atentie pe raurile din bazinele hidrografice din Caras-Severin si Timis. Studiind situatia hidrometeorologica si prognoza meteo pentru urmatoarele 24 de ore, specialistii Instituttului National de Hidrologie au instituit un COD GALBN pe raurile: Moravita – bazin superior, Barzava – bazin superior si mijlociu, Caras (din judetele Caras-Severin si Timis). Totodata, hidrologii informeaza ca pericolul se mentine si pe alte rauri, dupa cum urmeaza: „izolat, cu probabilitate mai redusa, in intervalul 03.08.2014 ora 16:00 – 04.08.2014 ora 06:00, se mai pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide pe raurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si in alte bazine hidrografice mici din judetele Caras Severin si Timis”.

De asemenea, INHGA a emis un COD PORTOCALIU valabil, pana luni, la ora 16, pe sectoarele de rau indiguite Barzava curs inferior, Moravita curs inferior, din judetul Timis.

Sursa foto: radiotimisoara.ro

108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger