AcasăNewsUPDATE: CODUL GALBEN de ninsoare si viscol, prelungit in Capitala si 27...

UPDATE: CODUL GALBEN de ninsoare si viscol, prelungit in Capitala si 27 de judete

UPDATE: ANM a prelungit vineri codul galben de ninsoare si viscol pentru Bucuresti si 27 de judete din nordul, estul si sudul tarii. Avertizarea este valabila pana sambata, la ora 14:00.

De vineri seara si pana sambata dimineata, la ora 4:00, in sudul Moldovei si in cea mai mare parte a Munteniei, vantul va prezenta intensificari sustinute, depasind la rafala 65-70 km/h.

Numai in judetul Iasi, unde ninge in continuare, la aceasta ora sunt blocate 13 drumuri judetene. la nivelul tarii sunt blocate 54 de drumuri nationale, europene si judetene.

Ministrul Liviu Dragnea a anuntat, vineri dimineata, ca, din cauza viscolului si a zapezii, opt drumuri nationale sunt blocate si 15 localitati au ramas fara curent, in nordul tarii. A fost convocat comandamentul de iarna, la Guvern.

Potrivit centrului Infotrafic al Politiei Romane, drumurile sunt blocate pe urmatoarele rute: DN22 – de la Ramnicu Sarat  pana la Baile (judetul Buzau), DN23A- pe tronsonul Gologanu – Ciorasti (judetul Vrancea) si DN23B – de la Maicanesti la Ciorasti (judetul Vrancea), DN2N – pe traseul Bogza – Dumbraveni (judetul Vrancea).

Nici Vaslui-ul nu sta mai bine, astfel sunt blocate drumurile: DN11A – de la Barlad (judetul Vaslui) – Podul Turcului (judetul Bacau) – si pana la Adjud (judetul Vrancea). Nu se poate circula nici pe traseul DN24B Husi – Albita (judetul Vaslui), dar nici pe DN24D – de la Barlad (judetul Vaslui) la Tulucesti (judetul Galati), inchis fiind si DN26  Murgeni (judetul Vaslui) pana la limita cu judetul Galati.

”Va cer ca in continuare sa va faceti datoria, in special in judetele afectate. De asemenea, cerem prefectilor din judetele apropiate celor afectate in acest moment sa continue colaborarea si sa continue spijinul atunci cand sunt solicitati de colegii lor de acolo”, a cerut Dragnea in sedinta Comandamentului de Iarna.

Se circula in conditii de iarna in judetele Brasov, Buzau, Vrancea, Bacau, Vaslui, Neamt si sudul judetului Iasi, la acest moment actionandu-se cu utilaje de dezapezire si de imprestiere a materialului antiderapant, conform aceleiasi surse.

Potrivit Infotrafic nu exista aeroporturi sau poturi maritime ori fluviale inchise din cauza conditiilor meteo nefavorabile, iar traficul feroviar nu intampina probleme deosebite.

Administratia Nationala de Meteorologie a emis cod portocaliu de viscol pentru sapte judete: Neamt, Iasi, Bacau, Vaslui, Vrancea, Galati si, partial, Buzau, fiind prognozate ninsori abundente si vant puternic, care ar putea depasi 70 de kilometri pe ora.

ANM va mentine cod portocaliu de viscol pana vineri la ora 20.00, dupa care va anunta cod galben de vant puternic in Buzau, Braila, Ialomita, Calarasi, Giurgiu, Teleorman, Prahova, Arges, Mehedinti, Dolj, Olt, dar si in alte zone din Dobrogea si Muntenia.

author avatar
Alina Costache
682 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger