AcasăNewsCOD PORTOCALIU. Pericol de inundatii pe trei rauri din judetele Timis si...

COD PORTOCALIU. Pericol de inundatii pe trei rauri din judetele Timis si Caras Severin

Se topesc zapezile, iar pericolul producerii de inundatii este foarte mare in cazul a trei rauri din judetele Timis si Caras Severin, mototiv pentru care specialistii in hidrologie au emis o atentionare COD PORTOCALIU.

Avand in vedere ca vremea a intrat intr-un usor proces de incalzire, in mai multe zone din tara, zapada acumulata ca urmare a ninsorilor cazute in ultimul interval incepe sa se topeasca, la fel ca si gheata depusa pe suprafetele apelor, iar debitele raurilor sa creasca. Mai mult, pericolul producerii de inundatii este dat si de faptul ca, in anumite regiuni, a plouat, iar precipitatiile au fost insemnate cantitativ.

In cazul a doua judete din vestul tarii- Timis si caras Severin, locuitorii stau cu sufletul la gura, cel putin pana spre dupa-amiaza, cand expira atentionarea  COD PORTOCALIU emisa in aceasta dimineata, pentru anumite sectoare ale unor rauri din bazinele Barzava, Caras si Nera.

Mai exact, hidrologii avertizeaza ca este posibil sa apara cresteri de debite si niveluri cu atingerea si depasiriea cotelor de inundatie, pana la ora 16, „pe urmatoarele sectoare de rau: Barzava pe sector aval Gataia (SECTOR INDIGUIT, judetul Timis). Pe baza informatiilor actuale se prognozeaza o valoare maxima de nivel in sectiunea Gataia de 445 cm (cu 70 cm peste COTA DE INUNDATIE), in data de 11.01.2015 12:00 – 14:00. De asemenea nivelurile se pot situa cu 10 – 15 cm peste COTELE DE INUNDATIE pe raul Caras – sector aval Varadia si pe raul Nera – sector aval Dalboset, judetul Caras Severin”, dupa cum precizeaza reprezentantii Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor.

sursa foto: infoo.ro

352 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger