AcasăNewsCOD PORTOCALIU - ninsori si vant puternic in peste 10 judete din...

COD PORTOCALIU – ninsori si vant puternic in peste 10 judete din sud si in Capitala

Trecere bruscă de la 20 de grade la maxime de 6 grade şi apoi la ninsori

Vestile rele despre verem nu par sa conteneasca. Pe langa faptul ca se anunta cateva zile cu temperaturi foarte scazute, meteorologii au emis, duminica, mai multe avertizari de ninsori, una dintre ele – COD PORTOCALIU – vizand Bucurestiul si alte judete din sud.

In prima faza, specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie transmit ca incepand de luni, de la ora 7 dimineata si pana seara tarziu, la ora 23, judetele Mehedinti, Dolj, Olt si Teleorman se vor afla sub incidenta unei avertizari COD PORTOCALIU de ninsori, temporar viscolite. Mai precis, se anunta ca „pe parcursul zilei de luni, 26 februarie, in judetele Mehedinti, Dolj, Olt si Teleorman va ninge abundent si se va depune strat de zapada local de peste 30…40 cm, iar vantul va avea intensificari cu viteze in general de 45…55 km/h, temporar viscolind ninsoarea”.

Harta cu zonele aflate sub Codurile de ninsori si vant (sursa foto: site ANM)

Totodata, de luni, 26 februarie, la ora 10 si pana marti, 27 februarie, la ora 14, este valabila o alta avertizare COD PORTOCALIU, ce cuprinde si Capitala. Meteorologii informeaza ca in intervalul in cauza, in „Bucuresti si in judetele Giurgiu, Ilfov, Calarasi, Ialomita, Buzau, Braila, Constanta si Tulcea, vantul va avea intensificari sustinute, cu rafale de 55…65 km/h, local peste 70 km/h si vor fi perioade de timp cu ninsoare puternic viscolita, determinand scaderea vizibilitatii sub 50 m”.

Nu in ultimul rand, se emite si un COD GALBEN de ninsori si vant, valabil in perioada 26 februarie, ora 04 – 27 februarie, ora 20. „In sudul Banatului, in Oltenia, Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei ninsorile vor fi moderate si local insemnate cantitativ si se va depune strat de zapada consistent; vantul va avea intensificari cu viteze de 45…55 km/h, iar in partea de sud-est a teritoriului peste 60…65 km/h, viscolind si spulberand zapada si diminuand vizibilitatea”, transmit reprezentantii ANM.

639 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger