AcasăNewsCOD PORTOCALIU de vreme rea. Se anunta ninsori si vant puternic

COD PORTOCALIU de vreme rea. Se anunta ninsori si vant puternic

Urmatorul interval va aduce precipitatii mixte, ninsori, dar si perioade in care vantul va sufla cu tarie.

Expertii de la Administratia Nationala de Meteorologie au transmis, in aceasta a treia zi a spatamanii, noi atentionari de vreme rea.

In prima faza, incepand de miercuri de la ora 14, si pana joi la ora 22 este valabila o atentionare COD GALBEN. Specialistii spun ca in perioada in care judetele colorate cu galben pe harta precipitatiilor la munte va ninge insemnat, in timp ce, atat in aceasta dupa-amiaza, cat si in prima parte a noptii de miercuri spre joi, in Transilvania vor cadea precipitatii mixte, in prima faza, iar apoi ninsori.

Astfel de precipitatii specifice iernii se vor semnala in Moldova, Dobrogea, nordul Olteniei si pe arii restranse in nordul Munteniei, in a doua parte a noptii de miercuri spre joi, dar si pe parcursul zilei de 18 ianuarie. Totodata, ANM-ul transmite ca in sud, sud-est si centru pot sa mai apara depuneri de polei.

Cat despre vant, meteorologii spun ca „se va intensifica treptat in cea mai mare parte a tarii, dar cu precadere in sud, centru, est si la munte, unde vor fi rafale de 50…70 km/h, iar local in Moldova, in Dobrogea si pe crestele montane inalte, 70…80 km/h, viscolind temporar ninsoarea”.

Ce zone vor fi sub COD PORTOCALIU

Totodata, s-a emis o avertizare COD PORTOCALIU.  Specialistii ANM spun ca incepand de miercuri, de la ora 18, si pana joi, la ora 20, in Muntii Banatului, Carpatii Meridionali si Carpatii de Curbura „viteza vantului la rafala va depasi 80…90 km/h, iar pe creste se vor atinge 120 – 140 km/h, viscolind ninsoarea si troienind zapada, iar vizibilitatea va scadea sub 50 m”.

De asemenea, se mentioneaza ca in intervalul 18 ianuarie, ora 01 – 18 ianuarie, ora 17. „In judetele Iasi, Vaslui, Vrancea, Galati, Tulcea si in zona joasa a judetelor Neamt si Bacau, vor fi intensificari ale vantului cu viteze, in general, de 75…85 km/h si temporar va ninge viscolit”, transmit meteorologii.

sursa foto: ANM

218 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger