AcasăNewsCod portocaliu de vant! Ce judete sunt vizate!

Cod portocaliu de vant! Ce judete sunt vizate!

Administratia Nationala de Meteorolgie a emis in dimineata zilei de duminica un cod galben de vant valabil pentru mai multe judete.

Desi toata lumea spera ca vremea sa se imbunatateasca, iata ca nu este deloc asa. Meteorologii spun ca in mai multe regiuni din vestul si centrul tarii va bate vantul cu putere si ca urmeaza o perioada destul de lunga cu nopti si dimineti geroase.

Intre orele 09:40 si 11:40, in zona de sud a judetului Caras-Severin, indeosebi zona localitatilor Oravita si Moldova Noua, se vor semnala intensificari ale vantului, care la rafala vor atinge 80 si chiar 90 km/h. Astfel, a fost instaurat cod portocaliu de vant. In nordul Moldovei, intre orele 08:50 si 14:50, in judetele Botosani si Suceava se vor semnala intensificari locale ale vantului cu viteze de 50 – 55 km/h, iar zapada va fi spulberata. Intre orele 08:00 si 14:00 in zona de sud a judetului Sibiu, inclusiv municipiul Sibiu, Valea Oltului si zona de munte se vor semnala intensificari ale vantului care vor atinge si depasi la rafala 80 km/h, iar la munte zapada va fi spulberata. Intre orele 08:15 si 11:15, in zonele joase din judetul Harghita, inclusiv municipiul Miercurea-Ciuc, dar si drumurile nationale si europene din acea zona se va semnala ceata. Vizibilitatea va fi sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, izolat depunere de chiciura.

Foto: ziarulolteniei.ro

author avatar
Andra Nesu
210 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger