AcasăNewsCOD PORTOCALIU de ploi abundente in doua judete. Multe zone din tara,...

COD PORTOCALIU de ploi abundente in doua judete. Multe zone din tara, sub COD GALBEN

Meteorologii se asteapta ca astfel de manifestari de instabilitate sa apara si joi, in a doua parte a zilei, local in zonele de deal si de munte, in sudul si in nord-vestul teritoriului,  si in restul tarii pe arii mai restranse.

Ploile nu se dat duse prea curand din peisaj, umbrelele fiind si pe mai departe accesorii utile locuitorilor zonelor aflate sub avertizari meteo.

Studiind datele despre evolutia vremii din perioada imediat urmatoare, meteorologii au actualizat avertizarea COD GALBEN. Astfel, de marti de la ora 11 si pana miercuri seara, la ora 21, se anunta ca in special in estul, sud-estul, dar si in toate regiunile montane vor aparea perioade cu instabilitate atmosferica accentuata. Acest lucru va insemna ca vor cadea averse local torentiale, cu descarcari electrice, dar si intensificari ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie, izolat chiar si caderi de grindina. “Prin acumulare sau in intervale scurte de timp se vor inregistra cantitati de apa de peste 25 l/mp si pe arii restranse 40…50 l/mp”, transmit reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie.

Zonele aflate sub avertizari meteo (foto: ANM)

De asemenea, specialistii au emis un COD PORTOCALIU, care va intra in vigoare peste cateva ore. Astfel, se anunta faptul ca judetele Constanta si Tulcea se vor afla sub incidenta unei astfel de avertizari de ploi abundente. Mai precis, in intervalul 24 iulie, ora 17 – 25 iulie, ora 21, meteorologii spun ca “in Dobrogea vor fi intervale de timp in care va ploua abundent si se vor acumula local cantitati de apa de 40…50 l/mp si izolat 70…80 l/mp”.

Vremea va ramane instabila pana spre sfarsitul saptamanii, mai atrag atentia meteorologii.

176 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger