AcasăNewsCOD PORTOCALIU de ninsori si viscol. Unde se circula deja in conditii...

COD PORTOCALIU de ninsori si viscol. Unde se circula deja in conditii de iarna!

Desi inca nu e iarna, calendaristic cel putin, in mai multe judete din tara ninge la aceasta ora, iar circulatia rutiera se desfasoara in conditii demne mai degraba de sezonul Sarbatorilor!

Daca e COD PORTOCALIU, insemna situatia se anunta una destul de serioasa, in privinta ninsorilor ce sunt asteptate in urmatoarele ore! Va spunem, pentru inceput, faptul ca meteorologii au anuntat, prin intermediul unei atentionari colorate in portocaliu, in cazul a 14 judete, reprezentare atasata mai jos, faptul ca intre orele 11 si 18, va ninge insemnat in nordul Moldovei, unde va fi viscol, fenomen ce se va semnala si in zona inalta a Carpatilor Meridionali si de Curbura, unde rafalele pot depasi viteza de 90 si chiar 100 km/h De asemenea, in aceste zone ultim mentionate, se poate ca viscolul sa troieneasca zapada si sa reduca simtitor vizibilitatea, sub pragul a 50 de metri.

La nivel de judete, specialistii informeaza ca in Suceava, Neamt si Botosani vor fi ninsori insemnate cantitativ si viscolite, motiv pentru care, temporar, vizibilitatea va scadea semnificativ.

Cum se circula pe drumurile din zonele aflate sub avertizare de ninsori si viscol

La nivel de trafic rutier, din directia Centrului Infotrafic se anunta faptul ca la ora 11, circulatia pe mai multe drumuri nationale din tara se desfasura in conditii de iarna.

In Suceava, la Carlibaba, de exemplu, circulatia masinilor pe DN 18 a fost afectata, ca urmare a faptului ca mai multi copaci au cazut pe carosabil, o astfel de situatie, cu un arbore ajuns pe sosea, inregistrandu-se si la kilometrul 33 al aceluiasi DN, in zona localitatii maramuresene Valea Alba.

La ora amintita, in judetul Covasna, ningea abundent in Pasul Oituz, pe DN 11, in perimetrul situat intre kilometrii 79 si 89, in zona intervenind utilajele de deszapezire, la fel cum se intampla si pe DN 1C, in Maramures, circulandu-se mai greoi intre localitatile Valea Chioarului si Mesteacan, dar si pe DN18 intre localitatile Baia Sprie si Sighetu Marmatiei, si pe DN19, in zona Pasului Huta.

Tot in conditii de iarna se circula si pe DN 14, intre Sibiu si Medias, si pe DN 14 A, intre Medias si Blajel. De asemenea, Infotrafic anunta ca ninge slab si pe Autostrada A 3 Turda – Gilau, dar ca nu sunt probleme. Ar mai fi de mentionat faptul ca exista un strat subtire de zapada depus pe DN67C Novaci – Ranca, intre km 22 si 34, in judetul Gorj.

sursa foto: meteoromania.ro/Facebook

author avatar
Cristina Stefan
327 afisari

1 COMENTARIU

  1. Oferta extrem de serioasa !Cautam oameni pasionati care doresc sa lucreze pe Internet, part-time sau ca un al doilea loc de munca. Salariu 200 eur. Garantam prin contract plata salariului. Metode de lucru si dovezi de seriozitate dupa primirea codului de reprezentant. Rugam seriozitate maxima ! Detalii numai la email sorinana67@gmail.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger