AcasăNewsCOD GALBEN. Ploi, lapovita si ninsori - la munte

COD GALBEN. Ploi, lapovita si ninsori – la munte

Vremea continua sa fie mohorata, dovada stand norii plumburii care acopera cerul, la aceasta ora, in Capitala si in mai multe regiuni ale tarii.

Insa nici in zilele urmatoare nu se va schimba prea mult situatia, cel putin nu la nivelul a 21 de judete din nordul, centrul si sud-vestul tarii, care se vor afla – partial sau total -sub incidenta unei atentionari Cod Galben de precipitatii- fie ele sub forma de ploi, mixte sau ninsori.

Situatia arata astfel, din cate mentioneaza specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie. De miercuri dimineata, de la ora 8 si pana joi, la ora 11, va fi valabila atentionarea prin care se anunta ca, in tot acest interval, aria precipitatiilor va cuprinde toata tara dinspre sud-vest.

Harta ploilor anuntate pentur urmatorul interval (foto:meteoromania.ro)

Cu mentiunea ca vor fi ploi, mai insemnate in sudul Banatului, zona deluroasa din Oltenia, Muntenia si sudul Moldovei, unde meteorologii prognozeaza ca se vor cumula 25-30 l/mp si chiar si peste 40 l/mp, dar pe arii mai restranse, precum si lapovita si ninsoare. Din cate anunta reprezentantii ANM, cestea doua fenomene ultim mentionate se vor semnala, in noaptea de miercuri spre joi, dar si in prima parte a zilei de joi, in estul si in sud-estul Transilvaniei, precum si in nordul si vestul Moldovei.

Totodata, la munte vor cadea preponderent ninsori, meteorologii anuntand ca precipitatiile specifice iernii vor fi mai abundente in Carpatii Meridionali si Orientali, unde se va depune strat nou de zapada.

Nici Bucurestiul si nici judetele aflate in sudul si sud-estul tarii nu scapa de ploi sau de vant, mai anunta meteorologii.

sursa foto:opiniatimisoarei.ro

93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger