AcasăNewsCOD GALBEN pentru mai multe zone din tara! Sunt anuntate ploi insemnate,...

COD GALBEN pentru mai multe zone din tara! Sunt anuntate ploi insemnate, vant si chiar ninsori

Saptamana Mare incepe cu vesti rele la capitolul meteo. Desi mai sunt doar cateva zile pana la Paste, si toti speram sa avem vreme cat mai frumoasa, specifica lunii aprilie, luna de primavara, meteorologii anunta ninsori. Din fericire, insa, Capitala nu se afla sub incidenta acestei atentionari de vreme urata.

Asadar, Administratia Nationala de Meteorologie a emis o atentionare COD GALBEN de vreme urata, avertizare care va intra in vigoare la ora 15. Sunt anuntate precipitatii insemnate, vant cu intensificari semnificative, dar si ninsori, la munte.

Meteorologii precizeaza faptul ca in sudul si sud estul tarii vor cadea ploi, si, doar trecator, lapovita si ninsoare. Vantul, in schimb, isi va face simtita prezenta, find posibil ca, la rafala, sa depaseasca 50 si chiar 60 de kilometri/ora.

Mai mult, mentioneaza specialistii ANM, pana marti seara, cand expira actuala atentionare COD GALBEN, ploile care se vor semnala in regiunile mentionate pot depasi 20-25 l/mp, cu mentiunea ca in trei judete din estul tarii- Galati, Braila si Constanta, precipitatiile de acest tip vor fi si mai insemnate cantitativ, fiind posibil sa se ajunga, insa doar pe arii restranse, la cantitati de 40 si chiar 50 l/mp.

Totodata, de parca vestile despre vreme nu ar fi fost suficient de rele, meteorologii mentioneaza ca in zona montana este posibil sa cada noi ninsori, indeosebi in Carpatii Orientali si Meridionali, unde se poate depune un strat nou de nea.

Actuala atentionare este valabila pana marti seara, la ora 20.

sursa foto: renasterea.ro

author avatar
Cristina Stefan
84 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger