AcasăNewsCOD GALBEN pentru Bucuresti si 19 judete. Fenomenele anuntate

COD GALBEN pentru Bucuresti si 19 judete. Fenomenele anuntate

(foto: tulcea-info.ro)

Tabloul de iarna se va mentine si in perioada urmatoare, in mai multe zone din tara, avand in vedere ca vor continua ninsorile.

In acest sens, studiind hartile si observand prognoza, meteorologii au decis ca se impune emiterea unei atentionari COD GALBEN, atat pentru Capitala, cat si pentru 19 judete din sudul, sud-estul si vestul tarii. Concret, avertizarea care ca intra in vigoare luni la ora 18 va ramane in vigoare pana marti dupa-amiaza, la ora 15.

Meteorologii spun ca „in Banat, cea mai mare parte a Olteniei, precum si in zona Carpatilor Occidentali si in vestul Carpatilor Meridionali incepand din seara zilei de luni (19 martie) si pana in dimineata zilei de marti (20 martie), temporar vor fi mai ales ninsori moderate cantitativ si se va depune strat de zapada, local mai consistent. Indeosebi in sudul Olteniei se va forma polei”. De asemenea, „pe arii relativ extinse in Muntenia, in special seara si in prima parte a noptii de luni spre marti (19/20 martie) vor fi precipitatii mai ales sub forma de lapovita si local se va semnala polei, apoi vor predomina ninsorile si se va depune strat de zapada in general de 10 … 15 cm„, in timp ce „in Dobrogea vor fi precipitatii sub forma de ploaie, lapovita si ninsoare, izolat mai insemnate cantitativ, in jur de 15…20 l/mp, si se va produce polei”.

Nici vantul nu va lipsi, fiind asteptate sa apara intensificari de circa 50-55 km/h, dar si rafale mai puternice, atat in zona montana inalta, cat si pe litoral – dar pe parcursul zilei de marti – de 65 km/h.

98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger