AcasăNewsCOD GALBEN pentru 11 judete. Atentionari nowcasting de ceata si vant

COD GALBEN pentru 11 judete. Atentionari nowcasting de ceata si vant

Desi in Bucuresti la aceasta ora soarele straluceste cu putere, aducand temperaturi mai mari decat norma acestei perioade, avand in vedere ca vorbim despre ultima parte a lunii decembrie, nu la fel de frumos si e peisajul in alte zone din tara.

Este vorba despre regiuni in care nu soarele e la putere, pe cer, ci negura, care duce la scaderea vizibilitatii sub 200 de metri, local, posibil si sub limita a 50 de metri, insa doar izolat. Ca urmare, odata ce au studiat situatia pentru urmatoarele ore, meteorologii anunta, prin intermediul mai multor atentionari nowcasting (cu efect imediat si valabile pentur in interval de maximum sase ore de la emitere-n.r), cum va sta situatia in privinta acestui fenomen.

Astfel, pana la ora 11, cel putin, afectate de ceata vor fi judetele Alba si Mures, precum si Sibiul, Brasovul si Harghita- in mod special jonele joase ale acestor trei judete, din cate anunta ANM, dar si Covasna.

De asemenea, negura se va semnala in peisajul zilei pana la pranz, respectiv pana la ora 12, in judetul Braila, precum si in trei judete din zona Moldovei- Galati, Iasi si Vaslui.  Avand in vedere ca fenomenul va fi prezent si in zona drumurilot nationale si auropene care strabat mare parte dintre judetele aflate sub incidenta atentionarilor nowcasting COD GALBEN de ceata, soferilor li se recomanda sa circule cu atentie si cu viteza redusa, adaptata la conditiile de vizibilitate redusa.

Insa nu doar ceata va aparea in pesiajul zilei de marti, ci si vantul. O atentionare nowcasting COD GALBEN de vant a fost emisa dimineata si se mentina pena la ora 11, pentru judetul Mehedinti. Meteorologii spun ca vantul va sufla puternic, intensificarile fiind posibil sa atinga si 60 de kilometri/ora, la rafala.

sursa foto: tion.ro

author avatar
Cristina Stefan
70 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger