AcasăNewsCOD GALBEN, pana miercuri dimineata. Unde sunt anuntate "ninsori importante cantitativ"

COD GALBEN, pana miercuri dimineata. Unde sunt anuntate „ninsori importante cantitativ”

Au fost cateva zile cu vreme placuta, primavaratica pe alocuri in sudul tarii, insa de la inceputul acestei saptamani vremea pare decisa sa intoarca foaia.

Mai exact sa reapara in peisaj precipitatiile, inclusiv ninsorile. Specialistii Administratiei Nationale de Meteorologie au dat publicitatii, luni, o atentionare COD GALBEN. Din harta atasata se pot vedea judetele care se vor afla sub incidenta acestui mesaj, valabil in intervalul 11 februarie, ora 22 – 13 februarie, ora 02, perioada in care, din cate anunta sursa citata, in zona montana vor fi „ninsori importante cantitativ si se va depune strat consistent de zapada”. De asemenea, se asteapta ca vantul sa aiba intensificari, cu viteze mai mari la altitudini de peste 1500 de metri, unde temporar rafalele vor depasi 80-90 km/h si va fi viscol.

sursa: ANM

Codului galben i se adauga si o informare meteorologica pe care au emis-o reprezentantii ANM, prin care se anunta ca, incepand de luni seara, de la ora 20, si pana miercuri, 13 februarie, la ora 10, „in majoritatea regiunilor temporar vor fi precipitatii si local se vor acumula cantitati cuprinse intre 10 si 20 l/mp”. Daca la munte, in Transilvania,  in Maramures  si in jumatatea de nord a Moldovei vor fi „mai ales ninsori si lapovita si se va depune strat de zapada”, meteorologii spun ca in Banat „precipitatiile vor fi mixte, iar in Oltenia si Muntenia vor predomina ploile pana marti seara (12 februarie) apoi vor fi mai ales ninsori” dar si ca vantul va fi resimtit in mare parte din tara.

142 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger