AcasăNewsCOD GALBEN, pana la pranz. Atentionari nowcasting de ceata

COD GALBEN, pana la pranz. Atentionari nowcasting de ceata

Desi in Bucuresti momentan e soare, in alte zone ale tarii, inclusiv in regiunea preoraseneasca a Capitalei, ceata a pus stapanire pe atmosfera inca de la primele ore ale zilei, reducand simtitor vizibilitatea.

Pentru aceste regiuni in care debutul zilei de sambata a fost incetosat si va continua sa fie, in orele urmatoare, Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis mai multe atentionari nowcasting (cu efect imediat-n.r) COD GALBEN, prin care anunta ca negura va scadea vizibilitatea local sub 200 de metri, izolat chiar si mai multe decat atat, respectiv sub pragul a 50 de metri.

O astfel de atentionare vizeaza, pana la ora 11, judetele Giurgiu, Teleorman, Ilfov, inclusiv zona preoraseneasca a Capitalei, precum si zona vestica a judetelor Ialomita si Calarasi. Totodata, ceata se va semnala atat in zona joasa a judetelor Bihor, Arad, Caras-Severin si Hunedoara, cat si judetul Harghita, se arata in atentionarile ANM, cu mentiunea ca fenomenul meteo va aparea inclusiv pe drumurile nationale si europene, ca urmare participantilor la trafic li se recomanda sa fie atenti la drum si sa circule cu viteza redusa, pentru a evita evenimentele rutiere nedorite.

Nu in ultimul rand, un astfel de COD GALBEN de ceata a fost emis dimineata la ora 9 si va ramane valabil timp de trei ore, respectiv pana la orele pranzului, pentru judetele Mehedinti, Dolj si Olt, cu mentiunea ca negura se va semnala inclusiv pe drumurile nationale si europene care le strabat.

93 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger