AcasăNewsCOD GALBEN. Ninsori in mai multe zone din tara, viscol la munte

COD GALBEN. Ninsori in mai multe zone din tara, viscol la munte

In timp unele regiuni vor avea parte de ploi de toamna, in alte zone din tara se vor instala, incepand din aceasta noapte, de sambata spre duminica, precipitatii specifice mai degraba iernii.

(foto: jurnaluldebuzau.ro)

Meteorologii au actualizat prognoza pentru acest sfarsit de saptamana, mentinand informarea de ploi, despre care au precizat ca se vor semnala indeosebi in vest, sud-vest, centru, nord si nord-est, dar au emis si o avertizare COD GALBEN de ninsori, valabila pentru nordul si centrul tarii.

Mai precis, din cate anunta ANM, in intervalul 12 noiembrie ora 23- 13 noiembrie, ora 22, judetele din cele doua zone mentionate anterior vor avea parte de ninsori moderate, in timp ce in regiunea nord-estica vor cadea precipitatii abundente, atat sub forma de ploaie, cat si de lapovita si ninsoare. De asemenea, va fi prezent in peisaj si vantul, cu rafale de pana la 60 km/h.

Aproape jumatate din judetele tarii, colorate cu gallben pe harta precipitatiilor (foto: ANM)

Ninsori si vant vor fi, spun specialistii in meteorologie, si pe intreg perimetrul montan. Mai precis, in nicio zona de munte nu vor lipsi precipitatiile specifice sezonului rece, ninsori ce vor duce la depunerea unui strat de zapada „consistent”, din cate se anunta din directia ANM.

De asemenea, e important de avut in vedere – indeosebi de catre cei care au de gand sa se aventureze pe munte, la final de saptamana -faptul ca si vantul va sufla cu destula putere, viscolind ninsoarea si cauzand scaderea vizibilitatii, fiind vorba despre rafale de peste 60-70 km/h, chiar si 80-90 km/h, pe creste.

475 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger