AcasăNewsCOD GALBEN - mai multe atentionari nowcasting emise duminica de meteorologi

COD GALBEN – mai multe atentionari nowcasting emise duminica de meteorologi

In ciuda faptului ca la aceasta ora in Bucuresti e soare, iar  temperaturile sunt placute, mai ridicate decat cele specifice acestui moment al anului, nu la fel arata lucrurile in alte zone ale tarii.

Totul pentru ca in peisajul acestei ultime zile a saptamanii a aparut, inca de dimineata, ceata. Fenomenul reduce vizibilitatea local sub 200 de metri, izolat chiar si sub pragul a 50 de metri se va semnala pana la orele amiezii, in unele regiuni. Din aceasta cauza, specialistii de la  Administratia Nationala de Meteorologie au emis cateva atentionari nowcasting (cu efect imediat-n.r) COD GALBEN.

In est, de exemplu, respectiv in zona Moldovei – mai exact in judetele Botosani, Iasi, Vaslui, Galati, Bacau, Vrancea, negura se va semnala pana la orele 13, in timp ce, din cate mentioneaza meteorologii, in zonele joase ale judetelor Salaj si Satu Mare, ceata va fi prezenta in peisaj chiar si mai mult decat atat, respectiv pana duminica la ora 14.

Ar mai fi de mentionat faptul ca negura se va semnala inclusiv pe drumurile nationale si europene care strabat toate aceste judete, drept urmare atat soferilor, cat si pietonilor li se recomanda sa circule cu atentie, ca sa se evite producerea unor accidente.

foto: satmareanul.net

author avatar
Cristina Stefan
82 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger