AcasăNewsCOD GALBEN de vreme rea: Ce au anuntat meteorologii pentru urmatoarele ore!

COD GALBEN de vreme rea: Ce au anuntat meteorologii pentru urmatoarele ore!

Desi la aceasta ora soarele straluceste generos in mai multe zone din tara, aducand temperaturi placute pentru o zi de mijloc de octombrie, situatia se va schimba in urmatorul interval. Meteorologii au emis un COD GALBEN, anuntand ca vremea se va inrautati in jumatate de tara.

Avertizarea va intra in vigoare peste aproximativ doua ore si va ramane in vigoare pana joi la pranz. Sunt prognozate ploi abundente, dar si vant puternic, vizate fiind Crisana, Banat, Oltenia, sud-vestul si sudul Transilvaniei, dar si Muntenia. Meteorologii informeaza ca precipitatiile se vor extinde in cea mai mare parte a tarii, incepand de miercuri, in jurul orei 14. In zonele amintite sunt asteptate ploi insemnate, care vor depasi local 25 l/mp si izolat 50 l/mp.

(foto: ANM)

Pe langa ploi, se vor semnala si intensificari ale vantului. Vor fi rafale in special in vestul, in sudul tarii si la munte, viteza vantului fiind posibil sa ajunga pana la 50 km/h, izolat si la 70 km/h.

Vestile nu sunt mai bune nici pentru zona montana, respectiv Muntii Banatului si Carpatii Meridionali. Conform Administratiei Nationale de Meteorologie, in aceste arii este posibil ca precipitatiile sa se transforme in lapovita si ninsoare.

412 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger