AcasăNewsCOD GALBEN de vant pentru opt judete. Rafalele pot ajunge si la...

COD GALBEN de vant pentru opt judete. Rafalele pot ajunge si la 70 km/h!

Iarna s-a instalat peste mare parte din tara si nu se lasa dusa cu una, cu doua. Meteorologii informeaza ca in anumite judete vantul va sufla cu putere, marti, pana spre orele amiezei. Rafalele vor spulbera zapada depusa.

Cele doua atentionari nowcasting (valabile pentru un interval de maximum sase ore-n.r) COD GALBEN, emise de catre reprezentantii Administratiei Nationale de Meteorologie in cursul acestei zile expira la ora 14.

Prima dintre ele cuprinde judetele Bacau, Vaslui, Vrancea si Galati, din zona Moldovei. Pe raza acestor judete, meteorologii spun ca vantul va avea intensificari ce vor atinge si depasi 55-65 km/h, chiar si peste 70 km/h, insa doar izolat. De asemenea, specialistii informeaza ca ninsoarea este spulberata, iar la munte viscolita.

Cea de-a doua atentionare este valabila pentru judetele Suceava, Neamt, Botosani si Iasi. In aceasta zona, vantul va sufla cu putere, fiind posibil sa ajunga la 55-65 km/h, chiar si peste 70 km/h, insa doar rar. „In zona de munte aferenta judetelor Suceava si Neamt, 80 km/h. Ninsoarea va fi spulberata, iar la munte viscolita”, precizeaza reprezentantii ANM.

176 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger