AcasăNewsCod galben de polei si ceata. Din 18 ianuarie se intorc ninsorile

Cod galben de polei si ceata. Din 18 ianuarie se intorc ninsorile

(foto: realitatea)

Incepand de duminica noaptea poleiul va fi prezent in aproape toata partea de vest a tarii, iar pana luni la pranz vor fi coduri galbene de ceata in regiunile de sud si de est ale tarii. ANM a mai anuntat ca incepand cu 18 ianuarie vom avea parte, din nou, de ninsori.

(foto: realitatea)

Directorul ANM, Ion Sandu, a afirmat sambata, in cadrul comandamentului de iarna de la Guvern, ca pentru urmatoarea perioada se va emite cod galben de polei si ceata, dar si ca de vineri se intorc ninsorile.

„Evolutia vremii in urmatoarele zile este urmatoarea: in aceasta noapte temperaturi negative cu minime in depresiuni de -18 grade, asta inseamna ca drumurile umede ne asteptam ca dimineata sa fie inghetate, nu are legatura cu poleiul pentru ca nu mai ploua, nu mai ninge, dar cu siguranta poate sa apara un strat de gheata pe sosele. Maine noapte in partea de Vest intra un front atmosferic destul de cald pentru aceasta perioada care cu siguranta va determina la primul impact, adica de maine noapte (duminica noapte, n.r.) pana luni la pranz aparitia poleiului aproape in toata partea de Vest a tarii”, a declarat Ion Sandu.

Directorul ANM a mai precizat ca pana luni la pranz, „in mod sigur”, va fi cod galben de ceata in toata partea de Sud si de Est a tarii, iar dupa aceasta perioada nu va mai fi nici ceata, nici polei, pentru ca vom avea parte de temperaturi ridicate: „In mod sigur pana luni la pranz vor fi coduri galbene de ceata in toata partea de Sud si de Est a tarii. De luni dupa pranz nu va mai apare nici ceata si nici poleiul pentru ca temperaturile vor fi destul de ridicate, ploi slabe mai ales in partea de Vest a tarii, dar si in restul tarii”.

Ion Sandu a afirmat ca incepand de vineri, 18 ianuarie, vom avea parte din nou de ninsori. „Incepand cu data de 18 se intorc ninsorile din partea de Vest. Semnalele acum sunt ca vor fi consistentente, dar nu putem sa ne pronuntam cu atata  timp inainte. Vom urmari evolutia pe parcurs”, a incheiat directorul ANM.

author avatar
Alina Costache
299 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger