AcasăNewsCod galben de ploi in jumatate de tara

Cod galben de ploi in jumatate de tara

Vestile despre vreme nu sunt deloc cele la care sperau romanii carora le plac soarele si temperaturile varatice: ploile isi vor face de cap in mare parte din tara, in perioada imediat urmatoare.

In primul rand trebuie spus faptul ca specialistii au emis o informare meteo, valabila de duminica dimineata de la ora 10 si pana luni la ora 09. Sunt anuntate intervale cu ploi insemnate in sud, centru si nord, dar si la deal si la munte. Precipitatiile vor fi cu descarcari electrice frecvente, posibil si cu grindina si vant. „In intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor inregistra cantitati de apa ce vor depasi local 20 l/mp si pe arii restranse 30 l/mp”, transmit meteorologii, inainte de a anunta ca aria precipitatiilor se va restrange, in noaptea de duminica spre luni, catre nordul tarii.

Totodata, reprezentantii ANM spun ca daca duminica dupa-amiaza in sud-est inca va fi cald, invrestul tarii valorile indicate de termometre vor scadea, pentru ca in prima zi a saptamanii viitoare sa se constate la nivelul intregii tari o racire a vremii.

Ce zone vor fi sub avertizare de ploi

Cat despre avertizarea Cod galben de ploi, dinspre Administratia Nationala de Meteorologie aflam faptul ca ea va intra in vigoare duminica dupa-amiaza, de la ora 15, si se va mentine pana duminica dimineata, la ora 03. Sunt anuntate ploi in aversa, torentiale, de peste 25 l/mp, izolat si 40-50 l/mp, cu vijelii si grindina, in Oltenia, Transilvania, local in Muntenia si nordul Moldovei.

sursa foto: meteoromania.ro

author avatar
Cristina Stefan
126 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger