AcasăNewsCOD GALBEN de ploi cu grindina si descarcari electrice pentru mai multe...

COD GALBEN de ploi cu grindina si descarcari electrice pentru mai multe zone din tara!

Mai multe regiuni din tara se afla, vineri seara, sub incidenta unor atentionari nowcasting de ploi, intensificari ale vantului si descarcari electrice.

Vremea se strica brusc si soarele va lasa loc ploilor, cel putin pana la ora 18.35, in sudul judetului Ilfov. Afectate de ploi vor fi localitatile 1 Decembrie, Darasti, Magurele, Bragadiru, Cornetu, Clinceni, mentioneaza Administratia Nationala de Meteorologie. Sunt anuntate precipitatii in aversa, de 20-25 l/mp, cu gridina si intensificari de scurta durata ale vantului.

Astfel de fenomene se vor produce, pana la ora 19, si in centrul si vestul judetului Ialomita, indeosebi pe raza localitatilor Urziceni, Grivita si Salcioara, precum si in zona centrala si vestica a judetului Calarasi (in special pe raza oraselor Fundulea, Lehliu-Gara si Oltenita). Aversele vor ajunge la 25 l/mp, mentioneaza ANM, in textul atentionarii nowcasting COD GALBEN, si vor fi insotite de fulgere, vant si grindina.

Un alt Cod galben de vreme severa a intrat in vigoare la ora 18, si este valabil pentru nord-vestul judetului Arad si sud-vestul judetului Bihor. Ploile pot atinge 30 l/mp. Din tabloul ploilor specifice verii nu vor lipsi nici intensificarile vantului, si nici fulgerele si vantul cu intensificari de scurta durata. Atentionarea nowcasting expira la 19.30.

278 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger