AcasăNewsCOD GALBEN de ceata si VANT puternic pentru mai multe judete din...

COD GALBEN de ceata si VANT puternic pentru mai multe judete din tara!

Mai multe judete din tara se afla, luni, sub avertizare cod galben de ceata si vant. Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare nowcasting cod galben pentru judetele Caras-Severin, Sibiu si Harghita, valabila pana la orele 11, respectiv 14. In acest interval se vor semnala intensificari ale vantului, ceata si depuneri de chiciura.

Astfel, intre orele 8.10 si 11.10, in judetul Caras-Severin, cu precadere in sudul judetului si zona de munte, se vor semnala intensificari ale vantului, care la rafala vor atinge si depasi izolat 50-60 km/h, iar la munte 80 -90 km.

De asemenea, in intervalul orar 08.10 – 11.00, local in zonele joase din judetele Harghita, inclusiv municipiul Miercurea-Ciuc, precum si drumurile nationale si europene aferente, meteorologii au emis cod galben de ceata care determina scaderea vizibilitatii local sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri, precum si depuneri de chiciura.

Sudul judetului Sibiu, Valea Oltului si zona de munte aferenta sunt si ele vizate de averizarea emisa de ANM, intre orele 08.00 – 14.00. In aceasta zona se vor semnala intensificari ale vantului care vor atinge si depasi la rafala 60-70 km/h, iar in zona montana zapada va fi spulberata.

Foto: amosnews.ro

author avatar
Alina Costache
291 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger