AcasăNewsCOD GALBEN. Ceata, prezenta in 11 judete

COD GALBEN. Ceata, prezenta in 11 judete

UPDATE: Atentionarile nowcasting COD GALBEN de ceata au fost prelungite, dupa cum urmeaza: negura se semnaleaza, cel putin pana la ora 14, in zonele joase ale judetelor Cluj, Satu Mare si Maramures, dar si in Alba, Sibiu, Brasov, Covasna si Mures – in aceste cinci judete pana catre ora 15. Trebuie avut in vedere ca negura se va semnala inclusiv pe DN-urile, drumurile europene si autostrazile care strabat aceste judete situate in regiuni diferite ale tarii.

–-

Ultima zi a saptamanii incepe cu negura in mai multe zone ale tarii, motiv pentru care meteorologii au emis atentionari, prin care anunta ca fenomenul se va semnala pana catre orele pranzului.

Mai exact, specialistii precizeaza ca negura va reduce vizibilitatea sub 200 de metri- local si chiar sub 50 de metri, insa doar izolat, in mai multe judete, sase dintre acestea aflandu-se sub incidenta unei atentionari nowcasting (cu efect imediat -n.r) COD GALBEN, pana la ora 11.

Este vorba despre Caras-Severin, Bihor, Hunedoara, zonele joase ale judetelor Cluj, Maramures si Satu Mare. De asemenea, pana duminica la ora 12 este valabila o astfel de atentionare de ceata, emisa pentru zonele joase din judetele Alba, Covasna, Sibiu, Brasov si Mures.

Mai trebuie amintit un espect important- si anume ca negura se va semnala inclusiv pe drumurile nationale, europene si autostrada ce strabat aceste judete, drept urmare soferilor li se recomanda sa circule cu viteza redusa si sa manifeste atentie sporita, pentru a se evita accidentele.

sursa foto: radioconstanta.ro

author avatar
Cristina Stefan
53 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger