AcasăNewsCOD GALBEN. Atentionari nowcasting pentru trei judete

COD GALBEN. Atentionari nowcasting pentru trei judete

Nu in toate zonele tarii soarele straluceste cu atata putere ca in Capitala, la aceasta ora. Dimpotriva, ceata se va semnala pana dupa pranz.

Asadar, o noua zi, alte atentionari nowcasting (cu efect imediat-n.r) de ceata. Fenomenul – care s-a semnalat si la primele ore ale zilei, in anumite zone- se semnaleaza, de aceasta data, de la ora 11 incepand, si pana catre amiaza, in alte trei judete.

Este vorba despre doua judete din centrul tarii- Cluj si dej, si unul din sud – Alba. Pentru a anunta faptul ca negura va diminua vizibilitatea sub 200 de metri, la nivel local, posibil si sub 50 de metri, insa doar izolat, specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie au dat publicitatii doua astfel de atentionari nowcasting, valabile pana miercuri la ora 14.

Ceata va fi prezenta in peisaj inclusiv pe drumurile nationale si europene care strabat aceste judete, ceea ce inseamna ca vizibilitatea va fi redusa si la nivelul carosabilului. Din acest motiv, soferilor li se recomanda sa conduca adaptand viteza la conditiile de vizibilitate diminuata, sa mareasca distanta fata de autoturismul din fata si sa nu se angajeze in depasiri riscante, pentru a se evita evenimentele rutiere nedorite.

sursa foto: satmareanul.net

author avatar
Cristina Stefan
135 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger