AcasăNewsCOD GALBEN. Atentionari de vant puternic pentru zona montana a mai multor...

COD GALBEN. Atentionari de vant puternic pentru zona montana a mai multor judete

Cei care fie locuiesc, fie se afla inca in mini-vacanta de 1 decembrie in zonele montane, e bine sa aiba in vedere faptul ca meteorologii anunta, pentru urmatoarele ore, vant puternic.

In acest sens, din directia Administratiei Nationale de Meteorologie au fost emise mai multe atentionari nowcasting (cu efect imediat-n.r) COD GALBEN, pentru judete situate in mai multe regiuni ale tarii, cu precadere, insa, pentru zona inalta a acestora.

Mai precis, pana la ora 12.30, un astfel de COD GALBEN ramane valabil pentru zona montana a judetelor Arges, Dambovita si Prahova, unde meteorologii se asteapta ca intensificarile vantului sa depaseasca, la rafala, viteze de 80 si chiar 90 de kilometri/ora. De asemenea, pana la ora 13, cel putin, locuitorii si turistii aflati in Brasov, Alba si in sudul judetului Sibiu, dar si in zona montana aferenta acestor trei judete, trebuie sa stie ca vantul va sufla cu 55-60 km/h, posibil si mai multe de atat, respectiv peste 80-90 km/h, insa doar in zona montana inalta.

Mai mult, din cate anunta specialistii ANM, pana la ora 14, cel putin, va fi vant puternic- de peste 55-65 km/h, izolat si de 80 km/h, si in Bihor, in special in zona de deal si de munte a judetului, dar si in regiunea montana a judetului Cluj, unde se pot semnala intensificari ale vantului care vor atinge si depasi la rafala 80 – 90 km/h. Nu in ultimul rand, din cate precizeaza meteorologii, vantul va sufla cu o putere si mai mare, decat in alte regiuni, in zona montana inalta a judetelor Suceava si Neamt. Un Cod galben emis in acest sens si valabil pana dupa-amiaza la ora 16 anunta intensificari ce pot ajunge sa treaca si de limita a 80 si chia 100 km/h.

Ca urmare, pentru ca vremea capricioasa sa nu va dea peste cap planurile, e bine sa tineti cont de avertizarile meteorologilor!

sursa foto: reporterntv.ro

83 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger