AcasăNewsCocioaba de 2,9 milioane de dolari

Cocioaba de 2,9 milioane de dolari

O darapanatura ce sta sa cada se vinde cu pretul unei vile de lux ultramoderne

Situata in New Jersey, aceasta locuinta din lemn, construita de colonistii finlandezi in 1638, este considerata cea mai veche casa din SUA. Proprietatea este scoasa la vanzare din iunie 2017 dar la acest pret obraznic evident ca nu a gasit cumparator.

O darapanatura ce sta sa cada se vinde cu pretul unei vile de lux ultramoderne

Chiar daca specialistii afirma unanim ca valoarea istorica a casei este de necontestat, cua acesti bani, pe piata imobiliara americana, se poate cumpara o vila de lux ultramoderna. Cocioaba din lemn, denumita Nothnagle Log Cabin, este, in plus, situata la cativa metri de un drum foarte frecventat din Gibbstow, in comitatul Gloucester (New Jersey). Si unde vecinii se si de poluarea fonica provocata de coridorul aerian de la Aeroportul International Philadelphia din apropiere.

Tavanul sta sa ti cada in cap

Casa apartine unui cuplu de americani, Harry si Doris Rink. Harry a mostenit-o. Cei doi s-au mutat intr-o locuinta invecinata dar au incercat sa intretina vechea casa organizand si vizite publice aici in scop educativ. O particularitate este ca aceasta casa istorica a fost costruita doar din lemn, asamblarile fiind facute fara cuie sau alt metal.

Intrarea aduce mai mult a grajd decat a cabana

Cu trecerea timpului, casa, chiar bine ingrijita, a inceput insa sa se degradeze, cuplul fiind nevoit sa restaureze peretii tencuiti cu argila. Lemnul de esenta tare folosit la structura este si motivul pentru care casa, cu o suprafata totala de 160 de metri patrati, mai este inca in picioare. Chiar si asa, incepe sa se aplece spre pamant. Evident, nu dispune de nici o comoditate moderna. Deci sotii Harry si Doris Rink mai au de asteptat sa apara un cumparator la pretul pe care-l cer.

author avatar
Tudor Borcea
909 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger