AcasăNewsCoca – Cola si zacusca, “prospaturile” lui Achim Irimescu

Coca – Cola si zacusca, “prospaturile” lui Achim Irimescu

Cu tonul unui om abia trezit din somn, ministrul agriculturii Achim Irimescu ne explica cum apa e uda: “Sunt magazine cu multe produse alimentare poloneze si aproape nimic din Romania”.

Numai poloneze? Seminte de dovleac din China (!), prune din Argentina, pere din Chile, cartofi din Ucraina etc, toate, in “pietele taranesti”, din Romania, unde, se vede treaba, nu prea calca dl Achim.

Revelatiile sefului MADR cauta sa se refere la un proiect al institutiei, realizat “impreuna cu producatorii”, pentru a stabili “lista si conditiile pentru alimentele proaspete”, pentru ca, in prezent, din aceasta categorie fac parte si…sucurile, bauturile energizante, berea sau zacusca!

“Legislatia europeana prevede foarte clar definitia si conditiile pentru un produs proaspat. (…). Pentru Romania este extrem de important sa nu punem intr-o pozitie incomoda nici producatorul si nici consumatorul. Spun ca este foarte important ca dupa o intrerpretare exhaustiva produsul proaspat trebuia sa fie si Coca – Cola. Este o gluma, pentru ca este un produs care se conserva mult timp. Noi intentionam sa vorbim cu producatorii si sa stabilim foarte clar care sunt conditiile pentru produsele proaspete. Acestea vor fi incluse in HG pe care trebuie sa o adoptam in sase luni de la aprobarea legii care modifica Legea 321/2009 si care prevede doua lucruri importante: partea si conditiile ca 51% din produsele expuse la raft in supermarketuri sa fie romanesti. (…) Intamplator am ajuns intr-un magazin si am constatat cu surprindere ca sunt foarte multe produse poloneze si din alte tari, dar aproape nimic din Romania, ceea ce nu este normal. Imi propun sa discutam cu reteaua respectiva. Un produs proaspat este unul care are un termen de valabilitate restrans, iar in acest sens cred ca e greu sa ne imaginam ca berea sau zacusca ar putea fi trecute la produse proaspete”, a explicat Irimescu, prezent la targul de  produse traditionale, organizat in curtea MADR, cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentatiei.

author avatar
Bogdan Borcea
247 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger